Afbeelding
Eigen foto

Kunstenaarsvereniging Palet houdt Open Atelierdagen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Kunstenaarsvereniging Palet houdt Open Atelierdagen op 23 en 24 november van 11.00 tot 17.00 uur in haar gebouw aan de Bagijneweide 15. Op de begane grond is de kunstmarkt en de bar. Op de bovenverdiepingen zijn de ateliers, workshops en een expositie.

Bezoekers zijn op beide dagen welkom. De toegang is vrij en de bovenverdieping is ook per lift bereikbaar. Op de eerste en tweede verdieping kunnen ze de kunstenaars in hun ateliers bezoeken. Andere leden van Palet exposeren hun werk in het grote atelier beneden en in de gangen boven. Artikelen kunnen direct van de kunstenaars worden gekocht, of op de kunstmarkt.

Demonstraties

Tijdens de kunstmarkt laat ontwerpster Jona Huizing zien hoe sieraden te maken met Fimo-klei. Dat is een kunststof die gemakkelijk te verwerken is en gebakken kan worden in een gewone keukenoven. Het sieraad kan met glanslak worden behandeld, waarmee ze prachtige kleurencombinaties kan maken.

Op zaterdagmiddag geeft Atelier Blauw op de eerste verdieping een inloopworkshop voor kinderen. De jonge bezoekers kunnen op elk moment komen om mee te doen met creatieve vormgeving zoals boetseren of tekenen onder persoonlijke begeleiding. Deelname kost 5 euro per kind.

Kunstenaars

De leden van Palet bestaan uit professionele kunstenaars en gevorderde amateurs. Het gaat de leden erom creativiteit te combineren met kwaliteit. Door gezamenlijk een stilleven of een model te schilderen, inspireren ze elkaar om werk van artistiek hoog niveau te maken. Hetzelfde geldt voor boetseren en het maken van keramiek. Andere leden maken sieraden, houtsneden of etsen. In wezen is de gebruikte techniek niet het belangrijkste, maar waar het echt om gaat is uitdrukking geven aan een idee of een gevoel. Daarbij kiest de kunstenaar de methode die het beste bij haar of hem past. En dat kan evengoed met traditionele materialen, bijvoorbeeld verf, klei of pastel als met modernere middelen, zoals camera’s, tablets of computers. Voorbeelden van al deze disciplines zijn te zien tijdens de Open Atelierdagen.

Zie voor meer informatie www.paletzwolle.nl of de Facebookpagina.