Afbeelding

Foto-expositie in het Langhuis is langer te zien

Algemeen

BINNENSTAD - De foto-expositie ‘Terug naar de Toekomst’ van Maartje Roos in kunstruimte het Langhuis loopt door tot en met 13 december.

Het vernieuwende werk van de kunstfotograaf is daarmee een maand langer te zien. De expositie bezoeken kan van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur aan de Goudsteeg 8. Maartje Roos is op zondag 1 en vrijdag 13 december tussen 13.00 en 17.00 uur aanwezig. Bezoekers kunnen dan uit eerste hand uitleg krijgen over haar werk.

Tijdmachine

Roos maakte de tentoonstelling in opdracht van het Langhuis. Voor bezoekers lijkt het alsof een tijdmachine de kunstenares naar het verleden heeft gebracht, waar zij met een fototoestel de werkelijkheid vastlegde. Kernbeeld van de tentoonstelling is een nieuw werk waarin het 17e-eeuws Zwolle centraal staat. De kunstenares heeft zich voor dit beeld laten inspireren door het werk van de beroemde 17e-eeuwse Zwolse schilder Gerard ter Borch en de historische Zwolse binnenstad. De foto draagt de titel ‘Ter Borch Untitled’.

Het Langhuis is geopend op zaterdag 30 november, zondag 1 december, zondag 8 december en vrijdag 13 december. Voor overige dagen kan men bellen voor een afspraak met Corry Gillissen: 06-539 18 139.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren