Afbeelding

Sfeervolle kerstmarkt in Dieze Oost

· leestijd 1 minuut Algemeen

In de wijk Dieze Oost in Zwolle vindt op zaterdag 21 december van 16.00 – 20.00 uur een sfeervolle kerstmarkt plaats. Iedereen is van harte welkom op deze (niet commerciële) kerstmarkt maar hij wordt speciaal georganiseerd voor mensen uit de wijk.

De wijk Dieze Oost is een wijk waar niet iedereen het even breed heeft. Om iedereen uit de wijk ook mee te laten genieten van de kerstsfeer, worden wijkbewoners uitgenodigd om naar de kerstmarkt te komen. Op de kerstmarkt kunnen ze gratis koffie, thee en warme chocolademelk krijgen. Ook is er een gratis maaltijd voor hen die het niet kunnen betalen. Daarnaast wordt er gratis kleding weggegeven zodat wijkbewoners met een nieuw kerstoutfit naar huis kunnen gaan.

Sfeer en gezelligheid
Zoals het bij een echte kerstmarkt hoort, zijn er kraampjes met allerlei kerstspullen en lekker eten en drinken. Voor kinderen zijn er allerlei (gratis) kinderactiviteiten. Verder is er een levende kerststal, vuurkorven om je aan te warmen, het kerstverhaal en kerstliederen gezongen door Gospelgroep Crossfire uit Dronten.
Deze grote kerstmarkt vindt plaats buiten bij de kerk en is deze middag en avond volledig in kerstsfeer gehuld. De vele lichtjes, kerstbomen en versiering zorgen voor veel gezelligheid op deze kerstmarkt.

Wanneer: zaterdag 21 december
Tijd: 16.00 – 20.00 uur
Waar: grasveld bij kerk, Hogenkampsweg 25
Toegang: gratis

Voor de buurt
De organisatie van de kerstmarkt ligt in handen van de Vrije Evangelische Gemeente in Zwolle (VEG). Deze kerk is een actieve gemeente die betrokken is bij de wijk en het belangrijk vindt om activiteiten voor de wijkbewoners te organiseren. Iedere zondag is iedereen welkom in de kerk. Maar het hele jaar door zijn er verschillende activiteiten voor de buurt. De bekendste hiervan is dat er iedere zomer sport en spel voor tientallen kinderen uit de wijk wordt georganiseerd in samenwerking met Sonrise. Mensen in (geestelijke) nood weten de kerk gelukkig te vinden, maar deze kerk is ook voor een gewoon, gezellig praatje.

Kijk voor meer informatie op www.vegzwolle.nl.