Afbeelding

Koningin Máxima bezoekt Zwolle voor Kerst Muziekgala 2019

Algemeen

ZWOLLE – Koningin Máxima is woensdagmiddag in de IJsselhallen in Zwolle om als erevoorzitter van het platform ‘Méér muziek in de klas’ opnamen bij te wonen. Het gaat om opnamen van het Kerst Muziekgala 2019.

Verschillende klassen gingen het afgelopen jaar met elkaar de muzikale strijd aan. De hoofdprijs van deze muzikale strijd is een optreden voor koningin Máxima met de grootste schoolband tijdens het Kerst Muziekgala 2019. Tijdens het gala zijn er ook verschillende andere optredens. Zo komen naast de grootste schoolband van Nederland, bestaande uit kinderen uit het hele land, ook Wibi Soerjadi, Suzan & Freek en Gerard Joling.

Missie

De missie van ‘Méér muziek in de klas’ is structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. “Muziek op de basisschool is belangrijk omdat muziek op een unieke manier kan bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen”, volgens het platform. “Wetenschappelijk onderzoek bewijst dit. Muziek stimuleert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein.”

Het Kerst Muziekgala 2019 wordt op 22 december om 21.30 uur uitgezonden op NPO 1.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding