Afbeelding
Eigen foto

Zeventig van honderdvijftig wensen uit Wensboom Luttekestraat gaan in vervulling

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends)

BINNENSTAD – In de Wensboom die op 14 en 15 december in de Luttekestraat stond, zijn honderdvijftig wensen gehangen. Zeventig daarvan worden vervuld, zo bleek zondagmiddag 22 december in restaurant KEES.

“Ons doel is zoveel mogelijk wensen in vervulling laten gaan, en dat binnen het korte tijdpad van slechts één week”, legt Sander Dol uit, die het initiatief met een vriendin, Samen Zwolle en ZwolleDoet! voor de vierde jaar had georganiseerd.

“Het aantal inzendingen was, waarschijnlijk door het slechte weer, iets minder dan vorig jaar. Maar we hebben weer meer wensen kunnen vervullen”, vervolgt hij met gepaste trots. “We willen het allemaal ook niet te groot maken, Ons streven is ieder jaar zo’n tien à vijftien wensen meer te vervullen.”

Toekenning

De oorsprong van het initiatief ligt in de wensboom van de NCRV waarin mensen harten of ballen konden hangen voor mensen die ziek zijn of overleden. “Onze wensboom is er voor sociale wensen van mens tot mens”, vervolgt Dol. “Bij de toekenning maken we ook geen onderscheid of mensen het al dan niet kunnen betalen.”

Bedrijven

Naast de organisatoren dragen de gemeente Zwolle, Winters Zwolle en een stuk of acht bedrijven bij aan de Wensboom.

Fiets

“Dat levert zo’n 3.500 euro op, waarvan na betaling van kosten zo’n 2.600 euro overblijft om de wensen te vervullen. Er zijn bedrijven die wat ter beschikking stellen, maar de meeste wensen betalen we gewoon. Er was een wens voor een elektrische fiets voor iemand met reuma. Dat zou teveel geld kosten, maar er meldde zich iemand die een vrijwel nieuwe in de schuur had staan en die ter beschikking stelde”, aldus Dol.

Australië

“Overigens gaan we ook internationaal. Iemand vroeg een kettinkje van de vijf kleinkinderen voor hun oma in Australië. Anderen wensen liepen uiteen van wandelen met ouderen in een park met koffie en gebak na, spelletjes voor demente ouderen, diverse bossen bloemen, bioscoopbonnen, kaarten voor PEC Zwolle en theaterkaartjes als ook een diner voor iemand die om medische redenen een heel speciaal dieet nodig heeft. Een kok gaat in januari voor dat gezin koken.”

Liefdesverdriet

De Wensboom is dan ook beslist een ‘blijvertje’ bevestigt de organisator. “Het organiseren is steeds wel een heel gedoe. Maar als je dan ziet dat een jongen met liefdesverdriet speciaal uit Breda komt om een bierpakket van zijn vader in ontvangst te nemen, geeft dat toch ook weer veel voldoening.”