Afbeelding
Eigen foto

Ebonit Saxophone Quartet komt naar Zwolle

Algemeen

BERKUM - Het Ebonit Saxophone Quartet speelt op zondag 12 januari bij Muziek met een Plus. Het concert begint om 15.00 uur in het zalencentrum van De Hoofdhof in Berkum.

Vier musici uit Polen, Spanje en Nederland hebben het saxofoonkwartet in 2011 opgericht. De formatie heeft vervolgens snel furore gemaakt op de internationale podia. De saxofoon is een relatief jong instrument en bestond nog niet in de tijd van Bach en Haydn. Het Ebonit Saxophone Quartet heeft het aangedurfd om arrangementen te schrijven van vroeg-klassieke stukken. “En hoe ongelooflijk mooi klinkt dan bijvoorbeeld de passiemuziek van Haydn op vier saxen”, volgens de organisatoren.

Bewerkingen

In het programma zet het kwartet bewerkingen van muziek van onder meer Mozart, Mendelsohn, Debussy en Saint-Saens op het programma. Na een recente tournee door Polen trekt het kwartet inmiddels rond in Engeland. Eind december speelt het op podia in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en dan op 12 januari bij Muziek met een Plus. “Kaartjes zijn zoals gebruikelijk verkrijgbaar aan de kassa, maar online bestellen op www.muziekmeteenplus.nl is net zo gemakkelijk en levert een aantrekkelijke korting op”, aldus de organisatie.