Tentoonstelling ‘Mooi Stuk!’ naar Stadkamer Centrum

Algemeen

Het Repair Café bestaat 10 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met de tentoonstelling ‘Mooi Stuk! Ode aan de reparatie’. Van 14 januari tot 10 februari staat deze tentoonstelling in Stadkamer Centrum. Op 14 januari wordt de tentoonstelling om 13.00 uur geopend met aansluitend een pop-up Repair Café tot 17.00 uur.

Een gebroken stoel, lekkend koffieapparaat of winkelhaak in je kleding; het zijn mankementen waar we geregeld te maken mee krijgen. Maar zijn het een ergernissen of uitdagingen? Afscheid of een mogelijkheid? Het avontuur van vijf reparaties staan centraal in de tentoonstelling ‘Mooi Stuk! Ode aan de reparatie’.
De tentoonstelling biedt een kijkje in de mogelijkheden om het leven van een koffieapparaat, rolkoffer, stoel, spijkerbroek en mobiele telefoon te verlengen.

Repareren is goed voor het milieu én leuk om te doen. In een Repair Café kunnen bezoekers hun eigen kapotte spullen repareren, met behulp van handige vrijwilligers uit de buurt. Tijdens de tentoonstelling ‘Mooi Stuk! Ode aan de reparatie’ komt het Repair Café twee dinsdagen in de Stadkamer: 14 januari en 4 februari van
13.00 – 17.00 uur. In dit pop-up Repair Café kunnen bezoekers langs komen met kapotte spullen die met een kleine reparatie weer opgeknapt kunnen worden. Bezoekers moeten wel hun eigen materiaal meenemen.