Afbeelding
Eigen foto

Eerstejaars Landstede-studenten duiken in de Agnietenplas

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Eerst opwarmen bij het kampvuur, daarna warme chocolademelk en tot slot een intensieve warming-up. Ruim driehonderd eerstejaars studenten Sport & Bewegen van Landstede MBO waren goed voorbereid op hun nieuwjaarsduik op maandagochtend 6 januari in de Zwolse Agnietenplas.

Na afloop was er soep en wie wilde, kon nagenieten in een van de zes warmwaterbaden. “Het was voor veel deelnemers even doorbijten, maar zo’n duik is een fantastische manier om met alle studenten en docenten het jaar te beginnen”, zegt Rutger Kamphuis docent/coach bij het Landschap Sport & Bewegen. De studenten waren het volgens hem daarmee eens. “Sommigen gingen wel vier keer”, lacht Rutger. “Net was er nog een student die zei dit elke maand wel te willen doen.”

Rutger vervolgt: “Het is geweldig om met zo’n enorme groep het water in te gaan. We wilden daarom ook iedereen erin hebben. Vorig jaar was het echt heel koud en lukte dat niet helemaal, maar dit jaar hebben we de voorbereiding en nazorg grondiger aangepakt met extra kampvuren en de warmwaterbaden.”

Buitensport
De Nieuwjaarsduik vond voor de tweede keer plaats, maar was dit jaar dankzij de kampvuren en warmwaterbaden grootser van opzet. Het Landschap Sport & Bewegen had het evenement samen met Buitensport Zwolle georganiseerd. Derdejaars student Natascha, die stage loopt bij het buitensportbedrijf, was verantwoordelijk voor het draaiboek en de organisatie. Ze is blij dat alles goed ging: “Het is best wel een groot evenement dat ik in korte tijd moest organiseren.”

Ervaring
Rutger: “Natascha doet de opleiding Coördinator Sportinstructie, Training & Coaching, specialisatie Buitensport. Het organiseren van de Nieuwjaarsduik heeft haar waardevolle praktijkervaring opgeleverd. Ervaring die ze goed kan gebruiken als ze na haar opleiding bijvoorbeeld aan de slag gaat als buitensportcoördinator.” Wie geïnteresseerd is in een van de opleidingen van Sport & Bewegen is op donderdag 23 en vrijdag 24 januari welkom op het Open Huis bij Landstede MBO.

Afbeelding
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 4 uur geleden