Afbeelding
Eigen foto

Atelierhouders DOAS houden jaarlijkse verkoopdag

Algemeen

ASSENDORP - De deuren van De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 staan op zaterdag 25 januari van 11.00 tot 16.00 uur open voor publiek.

Traditiegetrouw, voor het zevende jaar op rij, ruimen de atelierhouders in de eerste maand van het nieuwe jaar hun atelier op. Dat leidt tot een grote verkoop van oud en nieuw werk, zonder tussenkomst van derden, rechtstreeks uit het atelier. Ook krijgen bezoekers een goed beeld van de cursussen die worden georganiseerd. In de gangen op de begane grond en de eerste verdieping en in de ateliers staat alles uitgestald. De atelierhouders zijn zelf aanwezig voor een toelichting en de toegang is gratis.

Schilders, meubelmakers, keramisten, illustratoren en meer; de groep atelierhouders binnen DOAS is bijzonder divers. Producten die zij maken, worden volgens hen op deze zaterdag aangeboden voor eerlijke prijzen. Wie op zoek is naar een uniek kunstwerk voor zichzelf of om cadeau te geven of bijvoorbeeld een illustrator zoekt voor de vormgeving van een huisstijl is welkom.

Bovendien geven veel atelierhouders binnen DOAS les. Die lessen lopen uiteen van zang- of dansles, schilder- of tekenles, beeldhouwen, boetseren, stempelen en illustreren. De atelierhouders vertellen er uiteraard graag meer over.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30