Afbeelding
Eigen foto

Leerlingen organiseren ‘Heel JenaXL bakt’

Algemeen

ZWOLLE-ZUID ā€“ Martijn en Kristian, twee jongens uit de eerste klas van middelbare school JenaXL, hadden voor dinsdag 14 januari een ā€˜Heel JenaXL baktā€™-wedstrijd georganiseerd.

De wedstrijd leverde uiteindelijk vier winnaars op. De eerste prijs was voor Thirza en Lisa. Ze hadden een prachtige afgewerkte taart gemaakt die ook nog eens heel lekker was. Als jury hadden Martijn en Kristian een echte bakker kunnen regelen van Bakkerij Elderkamp, die ook voor enkele prijzen heeft gezorgd. Daarnaast had Multivlaai de eerste prijs geregeld.

Keuzewerk

Op JenaXL volgen leerlingen naast instructievakken ook vakken waarbinnen zij zelf leerdoelen mogen bepalen. Zo is er het vak Keuzewerk. Hierbij mogen de leerlingen zelf bepalen wat ze graag willen leren. Martijn en Kristian wilden graag leren hoe ze een ā€˜Heel JenaXL baktā€™-wedstrijd moesten organiseren. Ze moesten hierbij aan van alles denken. Ze hebben bijvoorbeeld mailtjes opgesteld en verstuurd en aanmeldformulieren gemaakt voor leerlingen.

Proeven

Meerdere leerlingen en docenten hadden zich voor de wedstrijd opgegeven. Het was wel duidelijk dat er veel uren in de keukens zijn doorgebracht. Iedereen moest zijn of haar bakproduct toelichten en vervolgens mochten de juryleden dit bekijken en proeven. De hele school was erbij aanwezig.