Afbeelding

Poëzie bij Eureka aan het Assendorperplein

Algemeen

ASSENDORP – Stichting Eureka heeft voor zondag 2 februari een poëzie-middag met de titel Totaal Getikt (toetje!) georganiseerd.

Stadsdichter Jeroen Kraakman geeft er een gratis workshop gedichten schrijven. Tijdens deze sessie draagt hij voor uit eigen werk, geeft hij uitleg over poëzie en feedback op de gedichten die deelnemers tijdens de workshop schrijven. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via rene@reneeijsink.nl. Beeldend kunstenaar/dichter Anne Exterkate verzorgt een voordracht met zowel werk uit zijn bundel Antiheld als nieuwe gedichten. Exterkate staat volgens de organisatie garant voor een fraai stukje Spoken Word met soms een verrassende muzikale laag.

Typemachines

De middag begint om 13.00 uur met een optreden van singer-songwriter Hans van der Werf. Hij schrijft en zingt in zijn herkenbare stijl over leven, dood, thuiskomen en onvervalst geluk. Verder is er ruimte voor creatieve schrijvers die hun eigen werk willen voordragen. En er staan ook weer typemachines klaar voor diegene die graag ‘Totaal Getikt’ aan de slag wil.

De poëziemiddag is gratis toegankelijk; voor de workshop geldt een maximale deelname van vijftien personen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 8 uur geleden