Afbeelding

Huiseigenaar vertelt over het verduurzamen van zijn woning

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE-ZUID – Huiseigenaar Marcel Rooij stelt op zaterdag 29 februari zijn aardgasvrije woning in Zwolle-Zuid open voor het publiek. Tijdens de rondleiding vertelt hij over de duurzame aanpassingen in zijn woning en hoe hij de overgang naar aardgasvrij wonen heeft ervaren.

Belangstellenden voor een bezoek kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route. Marcel woont sinds 2014 met zijn gezin in een twee-onder-één-kapwoning in Zwolle en 3,5 jaar geleden haalde hij de woning van het gas af. De woning is aardgasvrij door onder meer een lucht-water warmtepomp, HR++-glas en kleinere maatregelen zoals radiatorfolie. Marcel helpt anderen graag op weg door zijn ervaring met duurzaam wonen te delen. Hij vertelt trots over zijn woning: “Het is erg comfortabel wonen. We hebben een hele constante temperatuur en lagere verbruikskosten.”

Aardgasvrij

Nu het kabinet streeft naar een aardgasvrij Nederland in 2050 vragen veel mensen zich af hoe ze dat moeten doen. Marcel laat graag zien dat het kan. Wie zich wil oriënteren op duurzaam wonen en graag eens wil zien hoe iemand anders dat heeft aangepakt, is welkom op 29 februari om 10.00 uur. Aanmelden kan via duurzamehuizenroute.nl/thematours. Er zijn twaalf plaatsen beschikbaar.

Thematour

De thematour is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via dit platform delen meer dan vijftienhonderd huiseigenaren hun ervaringen met geïnteresseerden, online en tijdens verschillende evenementen. De thematour ‘aardgasvrij wonen’ van 29 februari wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Zwolle. Een overzicht van alle thematours in Nederland is te vinden op duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.