Afbeelding

Fraterhuis presenteert ‘Dolor y Gloria’ in Academiehuis de Grote Kerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Filmtheater Fraterhuis heeft voor vrijdag 6 en zaterdag 7 maart om 20.30 uur een Pop Up Cinema in Academiehuis de Grote Kerk georganiseerd.

De gerenoveerde Grote Kerk vormt het unieke decor voor twee bijzondere voorstellingen van de film ‘Dolor Y Gloria’. Het betreft een aangrijpend Spaans drama over een filmmaker op leeftijd die terugblikt op het verleden en de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft behaald. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt hem dat in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk herenigd, nadat ze lange tijd zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd, zijn moeder (Penélope Cruz) en zijn grote liefdes wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen. Volgens cineast Pedro Almodóvar, onder meer van ‘Volver’ en ‘Hable Con Ella’ gaat ‘Dolor Y Gloria’ over ‘hoe film het verleden in beweging brengt en het naar het heden overhevelt'.

De Grote Kerk is voor de vertoningen vanaf 20.00 uur geopend. De toegang is 8,50 euro voor Vrienden van het Fraterhuis; de reguliere prijs is 11 euro, inclusief koffie/thee voorafgaand aan de filmvoorstelling. De kaartverkoop verloopt via Filmtheater Fraterhuis (online of aan de kassabalie) en een half uur voor aanvang in de Grote Kerk. In de Grote Kerk is uitsluitend contante betaling mogelijk. Zie voor meer informatie www.filmtheaterfraterhuis.nl.