Afbeelding

De Stad Verbeeldt daagt beeldmakers uit

· leestijd 1 minuut Algemeen

De Stad Verbeeldt heeft twee wedstrijden voor beeldverhalen in fotografie, beeld en geluid georganiseerd. Iedereen kan aan deze wedstrijden meedoen.

De wedstrijd ‘De Stad Verbeeldt voor professionals en gevorderde amateurs’ wordt lokaal, regionaal, provinciaal, landelijk en in Vlaanderen uitgezet. Hiervoor kunnen professionele en amateurfotografen, filmers en beeldmakers tot 1 april een eigen beeldverhaal inzenden. De tweede wedstrijd is bedoeld voor (wijk-)bewoners, amateurs, leerlingen en studenten voor de wijken de Binnenstad (het centrum) en de Aa-landen. Ook zij kunnen een eigen product inzenden.

Fotosalons

De deelnemers van de Fotosalons, werklabs en ateliers van de Stad Verbeeldt zijn al langer met het maken van beeldverhalen bezig en hebben meer theoretische onderbouwing en inzicht in het leren kijken, zien en betekenis geven meegekregen. Ook de methode van storytelling in fotografie, beeld en geluid geeft input om te komen tot het maken van een eigen beeldverhaal. Ook op de website https://destadverbeeldt.nl is informatie hierover te vinden.

Animaties

Elmer Kaan verzorgt een werklab & atelier op zaterdag 7 maart. Na zijn presentatie gaat hij met enkele deelnemers aan de slag met het maken van animaties. De deelnemers leren zo op een eenvoudige wijze zelf een animatie te maken. Kinderen vanaf tien jaar kunnen ook meedoen als zij dat willen. Aanmelden kan via https://destadverbeeldt.nl/professionals-amateurs.

Gaming

Teun Lucassen vertelt op zaterdag 21 maart hoe studenten en docenten op Windesheim in samenwerking met politie, hulpverlening, fysiotherapie allerlei games en educatieve programma’s ontwikkelen. Ook voor deze presentatie kunnen belangstellenden zich nog aanmelden via https://destadverbeeldt.nl/professionals-amateurs.