Afbeelding

Jubileumeditie Scania Zwolse Halve Marathon

· leestijd 2 minuten Algemeen

Stichting Halve Marathon Zwolle organiseert zaterdag 13 juni 2020 alweer de twintigste editie van de Scania Zwolse Marathon. Er staat dus een jubileumeditie op het programma. Naast de Scania Zwolse Halve Marathon (21,1 kilometer) en de Wavin 4 Engelse Mijlen (6,4 kilometer) is er dit jaar voor het eerst de Special Run Halve Marathon (1 kilometer), voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Al negentien jaar gaan sport en gezelligheid erg goed samen bij de Scania Zwolse Halve Marathon. De hardlopers worden aangemoedigd door duizenden supporters en weten iedere keer weer harder te lopen door de aanmoedigingen van het publiek. Ook in 2020 zal het evenement groots worden. Over belangstelling hoeft de organisatie niet te klagen, dus schrijf je snel in! Aan de Scania Zwolse Halve Marathon kunnen maximaal 4.000 lopers meedoen. Voor de Wavin 4 Engelse Mijlen geldt een maximum van 6.000 lopers. De inschrijving voor de Business Runs van de Zwolse Halve Marathon start eveneens op 1 maart. Bedrijven kunnen onder hun eigen naam een groep deelnemers inschrijven en zodoende meedoen in het klassement van de Salverda Business Run (6,4 kilometer) en/of de Craft Business Run over 21,1 kilometer.

Special Run

Met het toevoegen van de Special Run Halve Marathon Zwolle wordt het grootste hardloopevenement van Zwolle tevens toegankelijk voor sporters met een beperking. De start heeft om 19.00 uur plaats op de kruising van de Wethouder Alferinkweg en de Luttenbergstraat. Vanaf daar lopen de deelnemers over het parcours van de halve marathon naar de finish op de Grote Markt, waar het onthaal grandioos zal zijn. Na het passeren van de finish krijgt iedere deelnemer een medaille. Aan het volbrengen van het parcours is wel een tijdslimiet van twintig minuten gekoppeld. Inschrijven voor de Special Run Halve Marathon Zwolle is mogelijk vanaf 1 maart via www.halvemarathonzwolle.nl. De minimumleeftijd is 12 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. En per deelnemer is maximaal e´e´n begeleider toegestaan. Deze begeleider dient zich eveneens in te schrijven, maar behoeft geen inschrijfgeld te betalen. Aan de loop kunnen maximaal honderd sporters deelnemen!

4 Engelse Mijlen

De Wavin 4 Engelse Mijlen start om 19.00 uur voor wedstrijdlopers en business runners. Om 19.15 uur valt het startschot voor recreanten. Het parcours start op de Koggelaan en gaat via de Van Karnebeekstraat(bus)tunnel naar een parcours van één ronde in de binnenstad. De finish is op de Grote Markt. Het parcours is KNAU gecertificeerd.

Halve Marathon

De Scania Zwolse Halve Marathon start om 20.15 uur op de Koggelaan en gaat via de Van Karnebeekstraat(bus)tunnel naar een parcours van drie ronden in de stad. Ook dit jaar gaan de wedstrijdvrouwen van de Scania Zwolse Halve Marathon eerder van start. Zij vertrekken rond de klok van 20.07 uur. Om precies te zijn 7 minuten en 58 seconden eerder dan de mannen en alle andere deelnemers. Dit is het verschil tussen het parcoursrecord bij de mannen (1:00:24 van William Wanjiku in 2019) en het parcoursrecord bij de vrouwen (1:08:22 van Flomena Chepchirchir in 2011). De strijd tussen de vrouwen is daarmee veel beter voor het publiek te volgen en bovendien geeft het de wedstrijd nog een extra lading mee. Welke vrouw is in staat de snelste man voor te blijven?

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 13 uur geleden