Afbeelding

bijna 900 pakken koffie voor de voedselbank

Algemeen

In december 2019 heeft Lionsclub Zwollerkerspel een inzamelingsactie van Douwe Egberts Waardepunten georganiseerd. Met deze punten zijn pakken koffie voor de Voedselbank Zwolle aangeschaft.

Punten die misschien al jaren in verschillende keukenladen lagen te wachten, konden eind vorig jaar op 8 verschillende plekken in de daarvoor bestemde opvallende dozen worden ingeleverd. In januari zijn deze dozen geleegd en hebben lionsleden de punten geteld. Dat tellen verliep uitstekend vooral ook dankzij het feit dat velen hun bijdrage al geteld en wel in enveloppen of doosjes hadden gedaan. Zwollerkerspel dankt de gulle gevers voor deze mooie samenwerking.

In totaal zijn 412.110 punten verzameld. Een heel mooi resultaat dankzij de inwoners van Zwolle en de winkeliers die hun winkel open hebben gesteld voor de inzameling: Coop Berkum, Jumbo Assendorp, Jumbo Stadshagen, Jumbo Hoogenkampspassage, Jumbo Sellekamp, Jumbo Veemarkt, Jumbo Dobbe en de Gift City. Douwe Egberts heeft dit aantal verhoogd met 20% zodat er voor de Voedselbank Zwolle 881 pakken koffie zijn opgehaald. De pakken zijn eind februari gearriveerd in Zwolle. Op bijgaande foto worden deze officieel door de heren Jansen en Ensing van de Lionsclub Zwollerkerspel overhandigd aan mevrouw van Pelt, voedselverwerver van de voedselbank. Ruim 320 huishoudens ontvangen van de Voedselbank Zwolle een voedselpakket. Zij treffen de komende tijd dus een aantal keren een pak koffie in hun pakket aan.

Het succes van de actie leidt er natuurlijk toe dat ook eind dit jaar weer een inzameling plaatsvindt.

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 13 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13