Afbeelding
Eigen foto

De Zevensprong maakt het schoolplein groen

· leestijd 1 minuut Algemeen

STADSHAGEN - Kinderen van basisschool De Zevensprong en vrijwilligers zijn op vrijdag 13 maart druk bezig geweest met het planten van bomen rond de school.

In het kader van ‘NL Doet’ zijn er vijf nieuwe bomen geplant: een walnoot en platanen tegen hittestress. Zij moeten gaan zorgen voor meer schaduw. Het Oranje Fonds heeft één boom geschonken; de provincie Overijssel heeft de andere vier gedoneerd. “Zo zal ons schoolplein en de omgeving rondom onze school steeds mooier worden”, verwachten de groepsleerkrachten.

Het afgelopen jaar is de school al begonnen met het aanleggen van een waterroute. De kinderen kunnen met een waterpomp die bovenaan de terp staat water pompen, het water laten stromen en dammen bouwen. Ook de terp op het schoolplein is al aangepakt door de struiken te vervangen voor gras en boven op de terp een buiten-leslokaal te maken. De kinderen van De Zevensprong kunnen zo lekker spelen en ontdekken, maar ook na schooltijd kunnen de buurtbewoners van Stadshagen gebruik maken van de sport en spel mogelijkheden rondom de school.

De hoofdingang van de school heeft weer zijn oorspronkelijke ingang gekregen, een visitekaartje van en voor de school. “Hier blijft het niet bij, er zijn nog veel meer plannen”, verklappen de groepsleerkrachten. “Er komt een nieuwe fietsenstalling, een klimhut, springgras, een pannakooi, drie bij drie basketbal en een plaats waar volleybal kan worden gespeeld. Wij hopen dat iedereen veel gebruik kan maken van de mogelijkheden van de mooie ruimte rondom De Zevensprong.”

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32