Afbeelding
Fred Sollie

Komend weekend rijden er geen treinen tussen Zwolle-Meppel/Olst en Zwolle-Dalfsen/Raalte

Algemeen

ZWOLLE - Aan het spoor tussen Zwolle-Meppel, Zwolle-Olst, Zwolle-Dalfsen en Zwolle-Raalte wordt van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 april gewerkt. Tijdens deze periode is het treinverkeer aangepast en zorgen NS en Blauwnet voor vervangend vervoer.

Reizigers moeten rekening houden met vijftien tot dertig minuten extra reistijd. Daarom adviseren de NS voor vertrek de reisplanner te checken. In de afgelopen periode riepen OV-bedrijven reizigers al op om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen te reizen wanneer de reis echt noodzakelijk is. Wie echt op pad moet, doet er goed aan te kijken op https://nieuws.ns.nl/noodzakelijke-reizigersopgelet-paasweekend-vol-werkzaamheden/

Gevolgen

Van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 april rijden er bussen tussen Zwolle en Meppel, Zwolle en Raalte en tussen Zwolle en Dalfsen. Tussen Zwolle en Olst rijden snelbussen. Er rijden stopbussen tussen Zwolle-Wijhe-Olst. Op dinsdag 14 april rijdt de Intercity Zwolle-Enschede ook niet tussen Raalte en Enschede. Reizigers kunnen op dit traject gebruikmaken van de Sprinter (stoptrein). De extra reistijd is een kwartier tot een half uur.

Vervoersbewijs

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer met een NS- of Blauwnet-bus hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist men net zoals met de trein. In- en uitchecken kan op het betreffende treinstation, ook als de reis begint of eindigt met een trein-vervangende bus.

Informatie

Kijk voor vertrek op de NS-Reisplanneer Xtra of de website van NS www.ns.nl. Zie voor meer informatie over de werkzaamheden: https://www.prorail.nl/projecten/spoorverdubbeling_zwolleherfte/nieuws/werkzaamheden-paasweekend-met-n-dag-verlengd.