50 tinten groen Assendorp presenteert Anderhalvemeterzonnepanelenactie

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - De zonnepanelenactie van 50 tinten groen Assendorp gaat door, en wel corona-proof. Op 28 april om 20.00 uur is er een digitale bewonersavond met aanbiedingen voor zonnepanelen op eigen dak of op (gepaste) afstand.

50 tinten groen Assendorp begon vorig jaar een actie voor zonnepanelen op eigen dak. Zo’n 120 mensen vroegen een offerte aan. Dit jaar heeft de groene club opnieuw een soortgelijke actie georganiseerd, deze keer zowel voor mensen met én zonder plek op eigen dak.

Bewonersavond

In het webinar van 28 april wordt een nieuwe aanbieder gepresenteerd voor Assendorp. Ook is er een aanbod samen met de Zwolse energiecoöperatie Blauwvinger Energie voor zonnepanelen ‘op afstand’. Via Blauwvinger Energie kunnen mensen Zwolse elektriciteit inkopen en investeren in Zwolse zonneparken.

Zorgen

Er is ruimte voor vragen aan het technische team en er wordt uitgelegd hoe de zonnepanelenactie corona-proof zal verlopen. Ook wie zich zorgen maakt over de nieuwe salderingsregeling voor zonnepanelen kan op de bewonersavond terecht; het team legt uit waarom het nog steeds voordelig is om in zonne-energie te investeren.

Wedstrijd

De eerder aangekondigde zonnebloemwedstrijd met een gratis zonnepaneel voor de winnaar gaat gewoon door. Wie wil meedoen en nog geen zaadjes heeft, kan deze gratis ophalen bij de Magnoliastraat 25, onder het bankje in de voortuin. Aanmelden kan via welkom@50tintengroenAssendorp.nl. Bij aanmelding ontvangt men een link voor het webinar.

Leefbaarheid

Bewoners hebben het initiatief genomen om de duurzaamheid van Assendorp te bevorderen en zo leefbaarheid in de karakteristieke wijk te behouden: 50 tinten groen Assendorp. Zij zijn bezig om huizen te isoleren en energie te besparen, de wijk groener te maken en mobiliteit te verduurzamen. Ze organiseren campagnes en helpen elkaar bij 50 verschillende soorten groene acties. Zie voor meer informatie www.50tintengroenassendorp.nl.