Afbeelding
Gemeente Zwolle

Flats Weezenlanden-Noord maken plaats voor vijfhonderd nieuwe appartementen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De ontwikkelcombinatie Nijhuis/Explorius heeft, samen met woningstichting Openbaar Belang en de gemeente Zwolle, een stedenbouwkundig plan gemaakt voor de wijk Weezenlanden-Noord.

Hier worden de huidige appartementen gesloopt en daar komen vijfhonderd appartementen voor terug: een mix van (sociale) huur- en koopwoningen. De ontwikkelaars hebben groen en water gekozen als identiteit voor de vernieuwde wijk. Het college legt het stedenbouwkundig plan nu voor aan de gemeenteraad.

Appartementen
De, volgens de gemeente, verouderde appartementencomplexen maken plaats 230 sociale huurwoningen, ongeveer 121 huurwoningen in de vrije sector en 150 koopwoningen. Ook komt er ruimte voor voorzieningen als bijvoorbeeld een sportschool of kinderopvang. Auto’s kunnen parkeren in een nieuwe ondergrondse parkeergarage. Hierdoor moet er meer ruimte zijn voor een groene omgeving.

Biodiversiteit
“In het plan is veel aandacht voor groen, water en biodiversiteit”, meldt de gemeente Zwolle. “De daken, binnentuinen en de ruimte om de gebouwen heen worden gebruikt om een water robuuste omgeving te creëren. Zo kunnen flinke regenbuien worden opgevangen. Extra bomen in de wijk en planten op de daken en gevels zorgen voor verkoeling bij hoge temperaturen en voorkomen hittestress. Door op een natuur inclusieve manier te bouwen, wordt er bijgedragen aan het aantal verschillende soorten planten en dieren in de wijk. Dat is goed voor de lokale biodiversiteit.”

Vervolg
Het college van burgemeester en wethouders heeft het stedenbouwkundig plan vastgesteld en legt het nu voor aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt daarover naar verwachting nog voor de zomervakantie een besluit. Na goedkeuring wordt het bestemmingsplan opgesteld. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2021 het bestemmingsplan aan de gemeenteraad kan worden gepresenteerd.

Afbeelding
Verdachte van poging doodslag met mes in Zwolle blijft vastzitten Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking leidt tot tweehonderd nieuwe woningen in Zwolle Algemeen gisteren
Afbeelding
Thorbecke Scholengemeenschap wint prijs voor beste pitch bij Technasium Brandweer Award Algemeen 18 apr, 16:27