Afbeelding
News unlimited / Stefan Verkerk

Weer twee nachtelijke autobranden in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse brandweer heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee keer moeten uitrukken voor een autobrand. De eerste was aan de Wayerkamp in Zwolle-Zuid, de tweede aan de Wanningstraat in Holtenbroek.

De brandweer van Zwolle Hoofdpost kreeg om kwart over een 's nachts de melding binnen van de autobrand op de Wayerkamp. De brandweer had de brand snel geblust, waarmee ze kon voorkomen dat de auto ernaast ook vlam vatte. Gezien er op twee plekken brand lijkt te zijn geweest bij de auto - zowel voor als achter - lijkt het er op dat hier sprake is van brandstichting.

Holtenbroek

Een half uurtje later kreeg de ploeg van post Zwolle Noord een melding binnen van de autobrand aan de Wanningstraat. Daar stond op de oprit van een woning een Audi in brand. De brandweer had ook hier de brand snel onder controle, waarmee ze kon voorkomen dat de woning gevaar liep. Bij deze autobrand heeft alleen de voorzijde van de auto in brand gestaan, waarbij naast brandstichting ook een technisch mankement oorzaak zou kunnen zijn van de brand.

Bij beide branden was ook politie opvallend en onopvallend aanwezig. Bij de brand in Holtenbroek tevens gegevens van omstanders genoteerd.

Afbeelding