Afbeelding
Gemeente Zwolle

Raad Zwolle stemt in met plan Weezenlanden-Noord

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De gemeenteraad van Zwolle heeft maandagavond het stedenbouwkundig plan voor Weezenlanden-Noord vastgesteld. Daarmee is de basis gelegd voor deze nieuwe Zwolse buurt.

De volgende stap is het bestemmingsplan dat komend najaar in procedure gaat. Tijdens de debatronde van 11 mei lieten de woordvoerders van de raadsfracties al weten positief te zijn over het plan en de manier waarop mensen erbij zijn betrokken. Ook zijn de raadsfracties blij dat er veel ruimte is voor groen en water. Via twee aangenomen moties besloot de raad dat de mogelijkheid voor horeca bij het Almelose Kanaal wordt onderzocht en dat er aandacht komt voor de Zwolse zwemhistorie in de nieuwe buurt, bijvoorbeeld in de straatnamen.

Vervolg

Het stedenbouwkundig plan is een plan op hoofdlijnen dat vooral laat zien hoe de indeling van de nieuwe buurt wordt. Er is bijvoorbeeld op te zien waar de gebouwen komen, de straten, het openbaar groen met ruimte voor water en natuur, het buurtpark en de hofjes, de fietsroutes en wandelpaden en de parkeerplekken. Dit plan wordt vertaald en vastgelegd in het bestemmingsplan voor het gebied. De gemeenteraad stelt ook dat vast. Daarna volgen de ontwerpen van de architect en de landschapsarchitect, te beginnen met het ontwerp van het eerste appartementengebouw.

Sloop

Woningcorporatie Openbaar Belang en de aannemer melden ernaar te streven dat de werkzaamheden in de buurt volgend najaar (2021) beginnen gaan met de sloop van de eerste flat. Ze beloven dat de huidige bewoners, omwonenden en belangenorganisaties worden betrokken bij de ontwikkelingen in de buurt.

Informatie

Meer informatie over Weezenlanden-Noord is te vinden op www.weezenlanden-noord.nl Belangstellenden kunnen zich via de site aanmelden voor een digitale nieuwsbrief.