Afbeelding
Eigen foto

Eerste editie AppRENdorp zet bijna 450 deelnemers in beweging

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - Het eerste ‘gezelligste, virtuele hardloopevenement van Zwolle’, de Vesta Chemicals AppRENdorp, is volgens de organisatie een groot succes geworden. Ondanks de grote deelname hoopt ze volgend jaar weer op een vol Assendorperplein te kunnen lopen.

“We zijn er trots op dat we in deze tijden vol afgelastingen toch een evenement hebben kunnen organiseren en deelnemers in beweging hebben kunnen krijgen”, aldus voorzitter Dick van Os. In de periode van Hemelvaartsdag tot en met Tweede Pinksterdag hebben 56 kinderen de TenBrinke KinderREN afgelegd over een afstand van 800, 1.200 of 1.600 meter. De deelnemers konden een certificaat met afstand en gelopen tijd downloaden.

Klinkertrofee
Aan de AppRENdorp Vakmensen over 5 kilometer deden 225 volwassenen mee. De snelste lopers waren bij de mannen senioren Taco Schaaf, 15:37, mannen 40+ Maarten Nieuwenhuis 17:23, vrouwen senioren Lauri Weijkamp 19:42 en vrouwen 40+ Lieve Tollet 18:48. De winnaars ontvingen zondag 7 juni de unieke AppRENdorp-klinkertrofee uit handen van Rik Stuivenberg van Vakmensen.

Jeugdspelers
Aan de PEC Zwolle hardloopchallenge deden 213 (jeugd)spelers, speelsters en stafleden mee. De jeugdspelers tot en met twaalf jaar liepen de TenBrinke 1.600 meter en de heren en dames PEC Zwolle van dertien jaar en ouder de Vakmensen 5 kilometer. Bij de TenBrinke 1.600 meter mochten twee spelers van PEC Zwolle onder twaalf met een prachtige 6:06 de trofee in ontvangst nemen: Jurre Dut en Niek Strijdveen.

Trainer
Bij de Vakmensen 5 kilometer was Jim Brinkhof, trainer van PEC Vrouwen 1, met een tijd van 17:21 veruit de snelste bij de mannen. PEC onder 16-speler Bas Broekhuizen was de snelste speler in een tijd van 18:15. Lauri Weijkamp, grote bekende van de AsRENdorp, werd namens de PEC Vrouwen 1 eerste bij de vrouwen met een mooie tijd van 19.42.

IJsselloop
Ook was er een school vertegenwoordigd uit Deventer, Het Stormink. Zij deden als vervanging van de IJsselloop met een groep van 58 jongens en meisjes mee met de AppRENdorp. De snelste bij de jongens was Brhane Tewelde Mengustu met een hele rappe 18:04 en bij de meiden ging Saron Fishatsion Habtemichael met een nette 26:35 min met de eerste prijs aan de haal. De volledige uitslag staat op de website: www.asrendorp.nl.

Zevende
“Dit jaar was er dus geen aangekleed en druk bevolkt Assendorperplein, geen publiek, geen enthousiaste speaker, geen ADD-dj`s, geen masseurs van FysioMobilae en geen supportersvakken”, memoreert de organisatie. “Maar volgend jaar hopelijk wel weer. Dan gaan we van de zevende Vestachemicals AsRENdorp weer een mooi hardloopfeest maken. Tot volgend jaar, 27 juni 2021, de laatste zondag van juni.”

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 20 uur geleden