Afbeelding
Monique van der Meer

Actie ‘Geef een prentenboek cadeau!’

· leestijd 1 minuut Algemeen

De PvdA koopt vrijdag 12 juni een hele stapel prentenboeken van Woeste Willem om te doneren aan taalarme gezinnen in Zwolle. De jaarlijkse campagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ start dan. De actie is bedoeld om voorlezen te stimuleren.

In samenwerking met boekhandel Westerhof en de VoorleesExpres zorgt de PvdA dat het boek terechtkomt bij gezinnen waar behoefte is aan extra aandacht voor taalontwikkeling. Naar schatting een op de negen Zwollenaren tussen de zestien en 65 jaar is laaggeletterd en heeft moeite met taal, rekenen en het omgaan met het internet.

Patty Wolthof, woordvoerder Onderwijs namens de PvdA, vindt het belangrijk dat alle kinderen opgroeien met boeken: “Alle kinderen verdienen gelijke kansen in het onderwijs. Kinderen die uit een gezin komen waar niet veel met ze wordt gesproken of gelezen, beginnen met een achterstand op de basisschool die vaak niet meer in te halen is. Organisaties als de VoorleesExpress Zwolle, maar ook het Taalpunt en de taalmaatjes, zijn heel belangrijk, want zij komen thuis bij die gezinnen om ze te helpen met taal.”

Het boek Woeste Willem is vanaf morgen voor 2,50 te koop bij diverse boekhandels in Zwolle. Wolthof: “ Je kunt Woeste Willem voor jezelf kopen of weggeven, maar je kunt het dus ook direct doneren bij boekhandel Westerhof in de Diezerstraat en in Stadshagen. Dan komt het boek terecht bij de VoorleesExpress, die ze weer aan taalarme gezinnen geeft. Je helpt er een heel gezin mee in hun taalontwikkeling. En eerlijk is eerlijk: Woeste Willem is gewoon een heel leuk boek, dat je gewoon wilt hebben.”

Meer informatie staat op https://geefeenprentenboekcadeau.nl.

Fotobijschrift: Annemieke Swinkels van VoorleesExpress, Patty Wolthof van de PvdA en Bep de Groot van Boekhandel Westerhof.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden