Afbeelding
Gerhard van Dieren

Zwolse Bruisweken krijgt online alternatief

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Bruisweken, de introductieweek voor Zwolse eerstejaars mbo en hbo-studenten, speelt zich dit jaar vanwege de corona maatregelen online af. De programmaonderdelen voor de HBO Bruisweek en de MBO Bruisdag worden via een online platform beschikbaar gesteld. Deelnemers en mentoren krijgen toegang tot het platform voorafgaand aan de start van de introductieweek.

Eind maart werd duidelijk dat wegens de corona maatregelen de Bruisweken in haar huidige vorm, normaliter met een totaal van achtduizend deelnemende studenten en een complete Bruiscamping op Sportpark de Marslanden, dit jaar geen doorgang kunnen vinden. Buro Ruis, de organisatie die verantwoordelijk is voor het organiseren van de Bruisweken, is hierop meteen in overleg gegaan met de Zwolse onderwijsinstellingen en studentenverenigingen om de nieuwe studenten een alternatief te kunnen bieden.

Ontmoeten

“Op dit moment is het niet mogelijk om fysiek met enkele duizenden mensen bij elkaar op één plek te zijn. Dat moeten we ook niet willen. Maar toch vinden wij het als onderwijsinstelling van uitermate groot belang dat jongeren elkaar ontmoeten en binding krijgen met hun klas en de stad waar zij gaan studeren”, aldus Henk Hagoort, voorzitter van het college van bestuur van Windesheim.

Flexibel

Theo Rietkerk, voorzitter van het college van bestuur van Landstede, vult aan: “Als mbo- en hbo-onderwijsinstellingen werken we nauw samen binnen de Zwolse8. Dat maakt ons flexibel in onze samenwerking. De Bruisweken is al jaren een fantastische manier voor Zwolse studenten om kennis te maken met hun opleiding en de stad. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het ons ook dit jaar lukt om onze nieuwe studenten op een warme manier te verwelkomen.”