Afbeelding
Marja ten Berge

Bloemetje voor Zonnebloem gasten en vrijwilligers Zwolle Zuid-Ass

Algemeen

Bij een informele ontmoeting, op gepaste afstand, hadden de Zonnebloem vrijwilligers van de afdeling Zwolle Zuid-Ass dinsdag 7 juli 2020, voor het eerst sinds de corona uitbrak, een moment om verhalen te delen met andere vrijwilligers.
Hoe is het hun vergaan en wat hebben ze nog wel kunnen doen, binnen de regels van de corona, voor hun gasten.

Dit delen is een groot goed bij de Zonnebloem en de vrijwilligers hebben hun gasten lang niet kunnen zien. Horen hoe creatief sommige er mee zijn omgegaan geeft weer waar hun hart ligt. Van een bosje bloemen bij de voordeur neerleggen tot een boodschap doen, tot een bakje fruit brengen en bij de deur zetten en dan op de anderhalve meter afstand in de hal even vragen hoe het met de gast gaat. Prachtig om te horen.

Als waardering voor hun inzet in deze ongewone tijd kregen zij een bloemetje. Hun gasten werden ook niet vergeten: elke vrijwilliger mag hun gast een bloemetje brengen, dit om zo weer een mooi contactmoment, natuurlijk op gepaste afstand, te hebben met hun gast.

Deze middag en het bloemetje, een prachtige hortensia, is mede mogelijk gemaakt door De Gasthuizen, bloemenhuis van Gaal en niet te vergeten stichting MVO De Siggels.

Heel hartelijk dank allemaal.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59