Het Benjamin Britten Orkest kreeg twee subsidies toegewezen
Het Benjamin Britten Orkest kreeg twee subsidies toegewezen

22.000 euro subsidie voor cultuur en natuur

Algemeen

ZWOLLE – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 22.000 euro subsidie toegekend aan culturele projecten in Zwolle. Verspreid over de hele provincie is er bijna 150.000 euro verdeeld over cultuur en natuur in de regio.

Het hoogste bedrag gaat naar Stichting Krijt, die 5.000 euro toegekend kreeg voor de theaterproductie Maral, het meisje dat in een vogel verandert. De historische ‘Vereeniging tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis’ kreeg de 4.000 euro subsidie toegekend Dat is bestemd voor de jaaractiviteiten van de vereniging in 2020.

Het Oversticht gaat een beeldend onderzoek doen naar de betekenis van bomen in het landschap van Overijssel. Om dat mede mogelijk te maken kende het fonds 3.500 euro toe. Naar de Stichting Gouden Eeuw van Zwolle ging een bedrag van 2.500 euro voor het educatieproject Orgelridders - 300 jaar Schnitgerorgel voor de kinderen van Zwolle.

Muziek
De muziekproductie Een Schubertiade voor de 21e eeuw leverde de Stichting Schubertiade een bedrag op van 3.500 euro. De muziektheaterproductie De Gesmoorde Stem van Alma Mahler kan rekenen op een bijdrage van 1.500 euro. Het Benjamin Britten Orkest kreeg twee keer 1.000 euro toegewezen, dat geld is bestemd voor de muziekproductie Het Britten Bruist Buiten.

Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven komt van de BankGiro­ Loterij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en donaties.