Een artist impression van de vernieuwde flats
Een artist impression van de vernieuwde flats

Metamorfose Palestrinalaan in september van start

Algemeen

HOLTENBROEK - De renovatie van 280 woningen en de bouw van 22 nieuwe woningen in de wijk Holtenbroek kan doorgaan. Meer dan 70 procent van de bewoners van de Elvis Presleyflat en Louis Armstrongflat aan de Palestrinalaan is akkoord met het voorgestelde renovatieplan. Mateboer Bouw B.V. voert dit project uit in opdracht van woningstichting SWZ.

"Met het project worden niet alleen de bouwtechnische zaken aangepakt, maar wordt ook ingezet op de verbetering van de leefbaarheid", laat SWZ weten in een persbericht. Er komt in beide flats een buurtkamer waarmee SWZ ontmoeting tussen bewoners wil stimuleren. Daarnaast worden werkzaamheden uitgevoerd die resulteren in een veiligere woonbeleving. Zo worden de bergingen verplaatst naar de plek van de garages op de begane grond. Op de eerste verdieping komen in beide flats elf nieuwe woningen. Ook wordt er in het nieuwe ontwerp veel glas toegepast. "Dit komt de sociale controle ten goede."

Richard Zuidberg, projectleider bij SWZ: “We zijn blij dat huurders positief reageren op het renovatievoorstel. Naast dat de flats verduurzaamd worden en er in totaal 22 nieuwe woningen bij komen, verbeteren we met dit project de leefbaarheid in Holtenbroek en maken we de wijk een stukje mooier.”

De verwachting is dat de renovatie zal starten in september 2020. De laatste woning wordt vermoedelijk net voor de zomer van 2022 opgeleverd. Meer informatie is te vinden op de website van SWZ: https://www.swz.nl/projecten/renovatie-louis-armstrong-en-elvis-presley-palestrinalaan/