Afbeelding
Gemeente Zwolle

’t Kleine Veer gaat vanaf 10 augustus weer varen

Algemeen

ZWOLLE-ZUID – Voet- en veerverbinding ’t Kleine Veer gaat vanaf maandag 10 augustus als proef weer dagelijks varen tussen 10.00 en 18.00 uur. Door het coronavirus was dit lange tijd niet mogelijk.

Met een aantal aanpassingen aan boord kan het veer weer de oversteek van Zwolle-Zuid naar Hattem maken. Door de anderhalve meter afstand kunnen minder passagiers aan boord, namelijk vier personen per vaart (zes indien men uit één gezin komt). Daarnaast kan het bij drukte voorkomen dat mensen wat langer moeten wachten. De pont kan namelijk per uur tussen de vijftien en twintig personen overzetten. Alle passagiers kunnen op een veilige manier (contactloos) betalen.

Aanpassingen

Wanneer op de wal of op het veer niet voldoende afstand wordt gehouden, kan het zijn dat ’t Kleine Veer weer uit de vaart wordt genomen. Het is daarom belangrijk dat iedereen zich hier aan houdt. Doordat er voor de aanpassingen materialen besteld moesten worden, die vanwege de vakantietijd een langere levertijd hadden, heeft de ingebruikname langer geduurd dan gepland. Ook moesten de schippers opnieuw worden ingeroosterd.

Tarief

De kortste weg van Hattem naar Zwolle is dwars over de IJssel. Daarom verbindt al sinds de Middeleeuwen ’t Kleine Veer deze twee Hanzesteden. Wandelaars en fietsers kunnen gebruikmaken van deze overtocht. Voor ’t Kleine Veer is het tarief 1 euro voor volwassenen en 0,50 euro voor kinderen tot en met twaalf jaar. De tien-vaartenkaarten worden dit jaar niet gebruikt.