Afbeelding
Jelle Raap

De Jonge Vuurvogel gaat weer musiceren

Algemeen

ZWOLLE - De Jonge Vuurvogel nodigt muzikale kinderen uit om dit jaar samen te beginnen. Op dinsdag 1 september gaan alle orkesten van de Vuurvogel weer samen muziek maken.

Vanwege de crisis hebben ook alle orkesten van de Vuurvogel vanaf maart niet meer samen kunnen musiceren. Daarom nodigt de Jonge Vuurvogel kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar uit om dit schooljaar samen muzikaal goed te beginnen. Juist omdat ‘muziek verbindt’ is er gekozen om voor deze gelegenheid de Jonge Vuurvogel bij de start open te stellen voor alle kinderen die een strijk-, blaas- of slaginstrument bespelen. Verbinding en saamhorigheid zijn naast speelplezier en kwaliteit de belangrijkste pijlers van het jeugdorkest uit Zwolle. Naast dinsdag 1 september zijn er nog twee dinsdagen (8 en 15 september) gepland om samen muziek te maken. Hierna staat het de kinderen vrij om al dan niet te blijven bij de Jonge Vuurvogel. De Jonge Vuurvogel is het opstaporkest van het grote Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel dat eveneens op 1 september weer begint. De jeugdorkesten staan onder leiding van respectievelijk Vincent Pollemans en Albert Dam en gaan dit seizoen hun 18e levensjaar in. De Jonge Vuurvogel repeteert elke dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur in het Meander College in de Aa-landen. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.vuurvogelonline.nl/de-jonge-vuurvogel.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden