Afbeelding
Eddy van Wessel

Expositie De Zilveren Camera komt naar Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Stichting De Stad Verbeeldt is er in geslaagd de expositie De Zilveren Camera 2019 naar Zwolle te halen. De foto’s zijn te zien van 11 september tot en met 11 oktober in het Statenzaalcomplex aan de Diezerstraat 80.

In de categorie ‘Nieuws internationaal | serie’ won Eddy van Wessel, met zijn serie Het Laatste Bolwerk in Syrië. De vakjury was onder de indruk van de overweldigende serie beelden van een uittocht door een woestijn, waarbij het onderscheid tussen slachtoffer en dader minder voor de hand liggend is dan een simpel goed en kwaad.

Documentaire

Stichting De Stad Verbeeldt opent haar programma met genodigden op 10 september. Speciale gast is Ilvy Njiokiktjien, winnares van de tweede prijs in de categorie ‘Documentaire | serie’ met Born Free. Het betreft een indrukwekkende documentaire over opgroeiende jongeren in Zuid-Afrika. Voor bezoekers van de expositie is in verband met de coronamaatregelen digitale inschrijving verplicht via www.destadverbeeldt.nl.

Activiteiten

Naast de expositie heeft De Stad Verbeeldt voor komend najaar meer activiteiten georganiseerd. Zo is Eddy van Wessel op 24 september vanaf 19.30 uur speciale gast in de Statenzaal. Hij komt vertellen over zijn werk in oorlogsgebieden en vluchtelingenproblematiek. Tevens is de expositie dan geopend tot 22.00 uur.

Masterclass

Voor het onderwijs (vo en mbo) biedt Stichting De Stad Verbeeldt, in samenwerking met de provincie Overijssel, een masterclass Jongeren en Democratie in de oude Statenzaal. Voorafgaand brengen de scholieren een bezoek aan de Zilveren Camera expositie.

Stadsrondleiding

Op de zaterdagen 9, 12, 19, 26 september en 3 oktober is er een speciale Foto- en Stadsrondleiding met als thema ‘In de voetsporen van Dolf Henneke’. Deze activiteit is opgezet in samenwerking met Stadsrondleidingen Zwolle en het Historisch Centrum Overijssel (HCO). Dolf Henneke heeft een prachtig oeuvre aan fotobeelden nagelaten over onder meer de Zwolse binnenstad. Tijdens de rondleiding worden deze oude plekken van de stad opgezocht, waar deelnemers foto’s kunnen nemen voor de wedstrijd ‘In de voetsporen van Dolf Henneke’. De rondleiding wordt afgesloten met een bezoek aan de Zilveren Camera expositie.

Vrijwilligers

De Stad Verbeeldt zoekt nog enkele vrijwilligers die tijdens de expositie de kassadienst en coördinatie op zich willen nemen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden. Bezoek voor meer informatie en inschrijving www.destadverbeeldt.nl of neem contact op met Fieke van ’t Riet, programmamanager De Stad Verbeeldt: 06-222 18 109, info@destadverbeeldt.nl.