Afbeelding
Eigen foto

‘Bonhoeffer. Wie ben ik?' in de Oosterkerk

Algemeen

ZWOLLE - De voorstelling 'Bonhoeffer. Wie ben ik?' is op donderdag 24 september om 20.00 uur te zien in de Oosterkerk aan de Turfmarkt.

Aanmelden is verplicht en kan tot 23 september via een link op www.vredesplatformzwolle.nl. Er geldt een maximum aantal bezoekers. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat dat de Tweede Wereldoorlog afliep en dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor de vrijheid. Hij was een predikant die meedeed aan een aanslag op Hitler. Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. Hij was 39 jaar oud. In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag. In de muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt theatermaker en acteur Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met alt-violiste Roosmarijn Tuenter. Zij is als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij. De voorstelling vindt plaats in het kader van de jaarlijkse Vredesweek in Zwolle.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50