Afbeelding

Ontwikkelfonds in voor werkenden en werkzoekenden

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Vakbonden, werkgeversorganisaties, gemeenten, UWV, provincies en onderwijsinstellingen hebben in de regio Zwolle afspraken gemaakt over mogelijkheden voor gratis (bij)scholing. Dit betekent dat iedere inwoner (werkend of werkzoekend) een aanvraag kan doen bij het zogeheten Ontwikkelfonds. Dat kunnen zij zelf doen of via de werkgever. Deze kan dan voor een groep medewerkers een aanvraag indienen.

Ria Botter en Bert Docter van Lokaal FNV IJssellanden zijn positief over dit Ontwikkelfonds. "Functies veranderen snel, onder andere door de digitalisering. Of je nou in de bouw werkt, in de zorg of in het onderwijs: steeds meer worden apps en andere digitale toepassingen gebruikt. Je moet bijblijven. Bovendien gooit de coronacrisis de arbeidsmarkt overhoop. Op de ene plek verdwijnen banen, terwijl vooral in de logistiek, de ICT, de bouw, het onderwijs en de zorg mensen hard nodig zijn. Werkgevers moeten zorgen voor bij- en omscholing, maar je kunt je kansen zelf ook vergroten door cursussen te doen. De mogelijkheden die het Ontwikkelfonds biedt, lijken hen een goede stimulans om sluimerende wensen in daden om te zetten. Je hoeft niet altijd te gaan voor een heel scholingstraject. Je kunt ook beginnen met een korte cursus om je digitale vaardigheden op peil te brengen. Of om bepaalde schoolvakken op te plussen.”

Op de website van Upgradejezelf van de regio Zwolle is meer informatie te vinden. Deels is de informatie bestemd voor bedrijven/ondernemers, maar aanmelden kan ook. Op upgradejezelfregiozwolle.nl wordt meer verteld over de voorwaarden en op upgradejezelfregiozwolle.nl/contact staat het aanvraagformulier.

De vergoeding is maximaal 5000 euro. Er is veel belangstelling, dus het duurt een paar weken voordat een medewerker van het Ontwikkelfonds contact opneemt. De aanmeldtermijn is verlengd tot eind van dit jaar, maar gezien de grote toeloop wordt geadviseerd om het formulier vóór 1 oktober in te sturen.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 2 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 19 uur geleden