Afbeelding
Foto: Eigen foto

SamenZwolle en Doomijn Kinderopvang bezorgen Zwolse ouderen een vrolijke Kerst

Algemeen

ZWOLLE - SamenZwolle en Doomijn Kinderopvang hebben de handen ineengeslagen voor een kerstactie. Op negen Zwolse buitenschoolse opvanglocaties (bso) van Doomijn knutselden kinderen maandagochtend kerstkaarten die ze daarna bezorgden bij woonzorgcentra.

"Met onze gezamenlijke actie willen we kinderen laten zien hoe fijn het is om naar anderen om te kijken", vertelt Harma van Teeffelen van Doomijn. "Tegelijkertijd willen we ouderen een hart onder de riem steken in coronatijd", zegt Simone Boshove van SamenZwolle. De Zwolse wijken waar de kinderen samen met de medewerkers van Doomijn hun zelfgemaakte kerstkaarten bezorgden aan ouderen, waren Aa-landen, Stadshagen, Stationsbuurt, Wipstrik en Zwolle-Zuid. Op in totaal elf woonlocaties kregen ouderen een mooie kerstwens. "Zowel jong als oud vond het leuk. De kinderen hadden graag bij de ouderen binnen willen komen, maar dat hebben we niet gedaan, vanwege de coronarichtlijnen", aldus Boshove.

Omzien

Op SamenZwolle.nl komt alles bij elkaar wat Zwollenaren voor en met elkaar doen. Denk aan praktische hulp, maatjesinitiatieven, vrijwilligerswerk en activiteiten. Ook voor ouderen is er veel aandacht. "Voor ons is het dan ook logisch om samen met SamenZwolle deze kerstkaartenactie op touw te zetten", vertelt Van Teeffelen, consulent activiteiten bij Doomijn. "Beiden vinden we: in Zwolle doen we het sámen. Als organisaties helpen we elkaar én helpen wij de kinderen iets te doen voor ouderen. Zodat zij weten dat er ook deze kerst aan hen wordt gedacht."

Informatie

Wie benieuwd is hoe de gezamenlijke kerstactie van SamenZwolle en Doomijn Kinderopvang verliep - en naar de foto’s hiervan - kan kijken op doomijn.nl of samenzwolle.nl/kerstactie en op de sociale media van Doomijn en SamenZwolle.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 18 apr, 13:20
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11