Afbeelding
Foto: Wouter van der Sar en Viesrood

Raad van Toezicht Zwolse theaters krijgt nieuwe samenstelling

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Drie nieuwe leden treden vanaf 2021 toe tot de Raad van Toezicht van Zwolse theaters. Thecla Bodewes neemt na acht jaar betrokken te zijn geweest - waarvan vier jaar als voorzitter - afscheid, evenals Coby Zandbergen.

De drie nieuwe toezichthouders zijn Rick Nieman, Sabine Uitslag en Tim Slager. Bodewes: “Ik sluit met een gerust hart mijn periode als toezichthouder en voorzitter van de RvT af. Zwolse theaters heeft een goed functionerend team, een duidelijke meerjarenvisie en is een relatief gezonde financiële organisatie met grote ambitie om de komende jaren tot een succes te maken.”

Beleidsplan

Het afgelopen jaar heeft het team van Zwolse theaters samen met de RvT en andere betrokkenen een meerjarenbeleidsplan afgerond. Onder de titel ‘Het theater als plein van de stad’ beschrijft het beleidsplan de visie voor de komende jaren. De medewerkers van Zwolse theaters geven samen met de RvT inhoud geven aan deze visie. Marcel van Vilsteren wordt voorzitter. “Ik heb de afgelopen vijf jaar met veel plezier geparticipeerd als lid van de RvT en neem graag de taak van voorzitter ter hand. Zwolse theaters hebben zich de afgelopen jaren fantastisch ontwikkeld en de ambitie voor de komende periode is groot. Door de Coronacrisis hebben de podiumkunsten het zwaar; ik wil samen met de nieuwe leden, de directie en alle medewerkers, graag mijn bijdrage leveren aan het continueren en groeien van de Zwolse theaters in de regio en daarbuiten”, aldus Marcel.

Samenwerken

Per 1 januari 2021 vertrekt ook Coby Zandbergen uit de RvT. Per die datum wordt zij directeur van Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. In haar nieuwe rol zal ze intensief samenwerken met Zwolse theaters. Zandbergen: “Ik draag mijn taak als lid van de RvT van Zwolse theaters vol vertrouwen over aan de blijvende en nieuwe leden van de RvT. Daarnaast kijk ik uit naar de samenwerking met Zwolse theaters en het Academiehuis.” Verbinder, adviseur en zorgreservist in de zorgsector Sabine Uitslag, journalist en schrijver Rick Nieman en directielid van Molecaten Tim Slager vormen samen met de zittende leden Marcel van Vilsteren en Jan Bezemer per 1 januari 2021 de RvT van Zwolse theaters.

Directeur Zwolse theaters Rob Zuidema: “De nieuwe leden hebben aangegeven er veel zin in te hebben om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Zwolse theaters en ik kijk uit naar de nieuwe samenwerking. Wij kijken vol goede moed naar het nieuwe jaar. Het licht bij Zwolse theaters blijft branden.”

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 16 uur geleden