Afbeelding
Foto: Eigen foto

Rode Kruis Zwolle komt met uitgebreide EHBO-cursus

Algemeen

ZWOLLE – Rode Kruis Zwolle begint op zaterdag 20 februari een cursus uitgebreide EHBO, speciaal voor geïnteresseerden die op doordeweekse avonden niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen.

Deze cursus wordt gehouden op drie zaterdagen van 09.00 tot 16.00 uur. Naast 20 februari zijn dat zaterdag 6 maart en 27 maart. Tijdens de cursus Uitgebreide EHBO leren de deelnemers onder andere een slachtoffer in veiligheid te brengen en te beoordelen, reanimeren en een AED gebruiken. Ook leren ze onder meer Eerste Hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwonden, letsel aan botten, spieren en gewrichten en hoofd- en wervelletsels.

Lockdown
De lessen worden gegeven volgens de dan geldende coronamaatregelen, waarbij anderhalve meter afstand van elkaar wordt gewaarborgd. Ook voeren de cursisten de oefeningen met verbandmiddelen op zichzelf uit, zodat contact met anderen zoveel mogelijk wordt voorkomen. Uiteraard wordt aandacht besteed aan de actuele hygiënemaatregelen. Mocht de huidige lockdown worden verlengd, wordt de cursus uitgesteld.

Certificaat

De kosten van de cursus zijn 175 euro. Hierbij inbegrepen is het cursusboek EHBO. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (deels) de kosten van een EHBO-cursus. Na afloop van de cursus ontvangt de deelnemer, bij goed gevolg, een Europees erkend Rode Kruis certificaat (EFAC, twee jaar geldig) en een EHBO-pasje.

De cursus wordt gegeven in het Rode Kruis gebouw aan de Brahmsstraat 5 in Holtenbroek. Aanmelden kan bij Rick Matteman via opleidingen@rodekruis-zwolle.nl.

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 17 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.