Afbeelding
Foto: Eigen foto

Honderdjarige muziekvereniging Nooit Gedacht krijgt Koninklijke Erepenning

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De leden van muziekvereniging Nooit Gedacht Windesheim hebben zaterdag tijdens een online meeting het honderdjarig jubileum gevierd. Eén van de hoogtepunten was een videoboodschap van burgemeester Snijders.

Naast een felicitatie aan alle leden, deelde hij ook mee dat hij had gehoopt om tijdens het jubileumfeest namens de Koning de Koninklijke Erepenning uit te kunnen reiken aan de voorzitter van de vereniging. De Koninklijke waardering voor al die generaties muziekliefhebbers die aan Nooit Gedacht verbonden zijn (geweest) komt zodra de situatie het weer toelaat om met elkaar groots feest te vieren.

Gulden
De muziekvereniging werd op 15 februari 1921 opgericht. Het begon met 21 inwoners uit Windesheim, die elk 10 gulden inlegden zodat er tweedehands muziekinstrumenten gekocht konden worden. Honderd jaar later is Nooit Gedacht niet meer weg te denken uit het dorp.

Jeugd

Nooit Gedacht heeft nu 73 leden: 45 leden bij de fanfare, negen bij de drumband uit negen en tien bij de majorettes. Er is een hele verzameling instrumenten opgebouwd; elk lid krijgt een instrument of baton in bruikleen. Voorzitter Tinus Brand: “Nooit Gedacht is een hechte vereniging met verbindende rol. De samenwerking in het dorp met de kerk en Plaatselijk Belang is belangrijk. Op dit moment is het werven van nieuwe leden erg lastig, maar we proberen zoveel mogelijk jeugd erbij te betrekken. Zodra het weer mogelijk is, gaan we de samenwerking met de basisschool weer oppakken. Eigenlijk hebben we nooit te klagen gehad over leden die zichzelf bij ons aanmelden door bijvoorbeeld mond-op-mond reclame of doordat ze ons gezien en gehoord hebben tijdens concerten.”

Eeuwfeest

Door corona kan het eeuwfeest niet worden gevierd. Wel zijn er veel felicitaties binnen gekomen van leden, oud-leden, bevriende muziekverenigingen en dorpsgenoten. Brand: “Allen hartelijk bedankt voor de felicitaties. We hopen dit jubileum snel samen te kunnen vieren.” Het grote feest is met een jaar uitgesteld, naar februari 2022.

Jubilarissen

Tijdens de online meeting afgelopen zaterdag waren foto’s van Nooit Gedacht door de jaren heen te zien, is er bingo gespeeld en werden ook filmpjes van huldigingen van jubilarissen getoond. De voorzitter en secretaris zijn, geheel coronaproof, naar de jubilarissen gegaan en hebben een speldje mogen overhandigen aan jubilarissen Jonne Veltink 5 jaar, Ingrid van Dieren 40 jaar, Chris Hasselman 40 jaar, Bert Pluim 40 jaar, Hester Roelofs 40 jaar, Jan Maat 40 jaar en Rita van de Streek 50 jaar. Eppe van der Kolk is 70 jaar lid van de muziekvereniging. Vanwege gezondheidsredenen wordt hij op een later moment gehuldigd.
Van de huldiging zijn filmpjes gemaakt, die tijdens de online meeting ook werden getoond.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 14 uur geleden