Afbeelding
Foto: Eigen foto

VVD Zwolle kiest Johran Willegers als nieuwe fractievoorzitter

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De fractie van de Zwolse VVD heeft Johran Willegers gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Hij volgt Thom van Campen op die de fractie zal verlaten na zijn beëdiging tot lid van de Tweede Kamer op 31 maart.

Van Campen was sinds 2011 raadslid en sinds 2016 fractievoorzitter. Gezien de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart waar de VVD 34 zetels haalde, wordt Van Campen op 31 maart geïnstalleerd als Kamerlid. Vooruitlopend op die benoeming neemt Johran Willegers het fractievoorzitterschap over.

Eer

“Allereerst wil ik Thom danken voor zijn ruim tien jaar inzet voor de VVD Zwolle. We gaan hem missen. Hij heeft veel voor ons als partij betekend en hard gewerkt om Zwolle een mooiere stad te maken”, zegt Willegers. “Het is een eer dat de VVD-fractie mij het vertrouwen geeft om als voorzitter met een sterke club door te gaan.” Van Campen: “Met Johran Willegers krijgt de Zwolse VVD een fractievoorzitter die zich de afgelopen jaren op belangrijke thema’s zoals zorg, bereikbaarheid en gemeentefinanciën heeft bewezen, maar die zich ook als vicefractievoorzitter verantwoordelijk toonde voor het reilen en zeilen in fractie en coalitie. Ik ben er trots op dat de fractie hem tot onze liberale voorman heeft gekozen.”

Sterker

Johran Willegers (29) woont in de Zwolse binnenstad en is sinds 2014 raadslid: “Belangrijkste taak van een volksvertegenwoordiger is, zeker in deze tijd, om met inwoners en ondernemers zij-aan-zij uit deze coronacrisis te komen en vervolgens samen sterker verder te gaan. Daarnaast zullen we moeten blijven werken aan de stappen die de groei van onze stad Zwolle mooier en fijner maken. Denk aan al die extra huizen die gebouwd moeten worden, dat je eigen buurt veilig is en dat we voldoende werk in onze regio houden.”

Waardering

VVD-afdelingsvoorzitter Erik van Enk spreekt zijn dank uit naar Thom van Campen: “We hebben niets anders dan grote waardering voor Thom’s inzet sinds hij in 2009 voor het eerst verkiesbaar stond. Uiteraard wensen we Johran veel succes met het overnemen van het fractievoorzittersstokje.”

Zetel

Nadat Van Campen officieel afscheid heeft genomen tijdens de raadsvergadering van 19 april, wordt de vrijgekomen zetel ingevuld door Sharareh Azimi Nober. Azimi Nober werkte voorheen als manager in de kinderopvang. Ook was zij horecaondernemer en deed ze eerder ervaring op als steunfractielid. Met het overgedragen fractievoorzitterschap is ook het vice-fractievoorzitterschap vrijgekomen. raadslid Jeroen Doornbos neemt deze taak op zich.