Afbeelding
Jeroen Keep Fotografie

GroenLinks-fractievoorzitter Sylvana Rikkert draagt stokje over aan Patrick Pelman

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse GroenLinks fractie heeft Patrick Pelman (42) gekozen als nieuwe voorzitter. De huidige fractievoorzitter Sylvana Rikkert geeft dinsdag 20 oktober het stokje door omdat ze door privéomstandigheden meer aandacht en energie moet richten op haar persoonlijke leven. Sylvana blijft raadslid namens GroenLinks in de gemeenteraad van Zwolle.

Patrick Pelman was de afgelopen jaren al vicevoorzitter van de fractie. Hij werkt in het dagelijks leven als strategisch communicatieadviseur bij een grote regionale zorginstelling in Apeldoorn. Daarvoor heeft hij jaren op het landelijk bureau van GroenLinks in Utrecht gewerkt. “Ik vind het een enorme eer en tegelijk een grote verantwoordelijkheid om Sylvana de komende tijd te vervangen. Ze heeft GroenLinks in Zwolle groot gemaakt en was mede vormgever van een prachtig duurzaam en sociaal coalitieakkoord”, aldus Pelman. “Ik ga me samen met Sylvana en de andere fractieleden de komende tijd blijven inzetten om onze stad nog een stuk groener en socialer te maken. Met dit college en in het bijzonder met onze twee wethouders Klaas Sloots en Monique Schuttenbeld hebben we al veel bereikt. Die lijn wil ik graag voortzetten door goed samen te werken in de gemeenteraad en met de inwoners van Zwolle. Samen maken we deze stad”.

Sylvana Rikkert: “Met Patrick heb ik een fantastische opvolger. We werken nu een paar jaar nauw samen en ik kijk er met vertrouwen naar uit dat Patrick aan de fractie leiding geeft de komende tijd.” Sylvana blijft namens GroenLinks woordvoerder op de onderwerpen participatie, economie en energietransitie. Patrick Pelman woon al ruim twintig jaar in Zwolle, waarvan de laatste acht jaar samen met zijn partner in de in de Wipstrik. Hij heeft aan hogeschool Windesheim journalistiek gestudeerd. Sinds 2018 zit hij in de gemeenteraad en heeft hij onder meer de portefeuilles zorg en welzijn en cultuur onder zijn hoede. Naast het fractievoorzitterschap blijft hij zich ook voor deze onderwerpen inzetten.                
        
        

Afbeelding
Geen stille nacht in de Lutherse Kerk, maar de klanken van kindergelegenheidskoor Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Buurthelden gezocht: Welke Zwollenaar verdient waardering? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeenteraad debatteert over parkeerstrategie 2040 en normaliseren in de jeugdzorg Algemeen 20 uur geleden