Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwolse ouderen kunnen samen online koffiedrinken

Algemeen

ZWOLLE - Ouderen die tijdens de lockdown behoefte hebben aan contact, kunnen deelnemen aan het digitale koffiemoment van SamenOuderen. Daarvoor hebben ze alleen een e-mailadres en een laptop of tablet nodig. Zwollenaar André van Soldt (80) heeft al enkele keren meegedaan en is enthousiast. “Zelfs als je niet handig bent met computers, is het goed te doen.”

Op een vast moment in de week, op maandagochtend van 10.00 tot 11.30 uur, bellen een aantal mensen elkaar met video en praten ze over dingen die ouderen bezighouden: net als een écht koffiemoment, maar dan vanuit huis. De ouderen zien elkaar op het scherm en kunnen dan met elkaar praten. Iedereen die zich een senior voelt, is welkom. Het is volgens SamenOuderen een goed alternatief voor mensen die normaal naar een buurtkamer gaan of een wijkcentrum om even een praatje te maken. “En het is natuurlijk een mooie oplossing voor mensen die slecht ter been zijn, maar het wel gezellig vinden om anderen te ontmoeten.”

Deelnemen

Om deel te nemen, is alleen een e-mailadres en een laptop, tablet of smartphone nodig. Via de website van SamenZwolle kan men zich aanmelden: www.samenzwolle.nl/digitaal-koffiemoment. Wie graag wat hulp heeft bij het aanmelden, kan bellen met WijZ Welzijn via (038) 851 57 00. “Zelfs als je niet handig bent met computers, is het goed te doen. Er kan zelfs iemand bij je langskomen om je op weg te helpen”, vertelt André.

Initiatief

Deze activiteit is onderdeel van SamenOuderen, een initiatief van WijZ Welzijn, SamenZwolle en diverse zorgpartners om Zwolse ouderen een mooie daginvulling te geven. Bekijk het complete aanbod op www.samenzwolle.nl/samenouderen.

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35