Afbeelding
Foto: Eigen foto

Samenouderen Zwolle zorgt voor coronaproof aanbod

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Nu Nederland opnieuw moet thuisblijven om het coronavirus onder controle te krijgen, breekt voor veel ouderen weer een moeilijke tijd aan. Door minder bezoek, activiteiten en andere afleiding, neemt het gevoel van eenzaamheid sneller toe. SamenOuderen zorgt de komende weken dat ouderen, binnen de mogelijkheden die er zijn, toch gezien en gehoord worden in Zwolle.

Nu elkaar fysiek ontmoeten steeds lastiger wordt, gaat SamenOuderen een digitaal koffiemoment organiseren. Via het programma Zoom op de eigen computer, laptop of tablet kunnen ouderen vanaf maandag 28 december meedoen met een online ontmoeting. Samen met andere Zwolse ouderen kunnen ze vanaf 10.00 uur inloggen om samen koffie te drinken en een praatje te maken. Zie www.samenzwolle.nl/digitaal-koffiemoment voor meer informatie. Wie wil meedoen, maar weet niet precies weet hoe het werkt, kan telefonisch contact opnemen met de receptie van WijZ Welzijn: (038) 851 57 00. Er staan medewerkers klaar om deelnemers op weg te helpen.

Kletslijn
Sinds maart zitten de vrijwillige kletsmajoors van de SamenOuderen Kletslijn voor senioren klaar voor een luisterend oor of gewoon een gezellig praatje. De Kletslijn is nog steeds te bereiken van maandag tot en met vrijdag op (088) 201 12 50. Ook tijdens de kerstdagen is de Kletslijn bereikbaar.

Kerstactie

Nu een bezoek aan een concertzaal of het theater helaas niet mogelijk is, gaat WijZ Welzijn met enkele artiesten Zwolse ouderen op muzikale wijze een hart onder de riem steken. Samen met Henk & Mick, Lizette van Kuik, Ashley Fernandes en Danish Malik nemen wordt een mooi repertoire opgenomen dat via stadzender RTV Focus Zwolle wordt uitgezonden op 25 en 26 december om 14.00 en 20.00 uur. RTV Focus is op tv te vinden via T-mobile kanaal 783, KPN kanaal 1396 en Ziggo kanaal 44.

Samen
Wie wel wat hulp kan gebruiken, bijvoorbeeld met het doen van boodschappen, het uitlaten van de hond of andere praktische klusjes waar iemand coronaproof mee kan helpen, of wie gezelschap zoekt om op veilige afstand mee te wandelen of te bellen, kan een oproep plaatsen op de website van SamenZwolle. Ook mensen die juist iemand willen helpen, kunnen er terecht door op een oproep te reageren. “Zo blijven we in Zwolle naar elkaar omkijken en helpen we elkaar deze moeilijke tijd door”, meldt WijZ Welzijn.

SamenOuderen is een initiatief van WijZ Welzijn, SamenZwolle en diverse (zorg)partners om Zwolse ouderen een mooie daginvulling te geven. Bekijk het complete aanbod op www.samenzwolle.nl/samenouderen.