Afbeelding
Foto: Eigen foto

Kinderen Westenholte slagen voor verkeersexamen

Algemeen

ZWOLLE - Alle 97 kinderen van de basisscholen De Morgenster en De Vlieger 1 die op 14 april het praktisch verkeersexamen hebben gedaan, zijn geslaagd.

Met de hulp van 35 hulpouders, die de controleposten hebben bemand, de stralende zon en de goede organisatie is het een heel geslaagd examen geworden meldt de organisatie. Die was in handen van een verkeersouder, een ex-verkeersouder en een vrijwilliger van VVN, afdeling Zwolle. Studenten van de tweewielertechniekopleiding van het Deltion College en VVN afdeling Zwolle hadden de fietsen veertien dagen daarvoor al gecontroleerd.

Route

“De start en finish was op het Petuniaplein”, vertelt Anneke Vos, vrijwilliger bij VVN afdeling Zwolle. “De kinderen reden de route door Westenholte waar toch wel lastige kruispunten en oversteekplaatsen zijn. Bij links afslaan moesten ze over hun schouder kijken naar achteren, hand uitsteken, naar rechts kijken en nog naar voren kijken. Nog een moeilijk punt was de splitsing Westenholterweg naar de Zalkerdijk. Hier was het belangrijk niet de binnenbocht te nemen en ook alle kanten op te kijken. De instinker was het Petuniapad. Hier moesten ze lopen.”