Afbeelding
Foto: Eigen foto

Thorbecke leerlingen ontwerpen nieuwe waterspeeltoestellen voor De Nooterhof

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Twee brugklassen van het Technasium van de Thorbecke Scholengemeenschap hebben nieuwe waterspeeltoestellen ontworpen voor park De Nooterhof. Om tot een origineel ontwerp te komen, voerden de leerlingen gedurende acht weken een onderzoek uit.

De Nooterhof was op zoek naar nieuwe ideeën om de populaire waterspeeltuin uit te breiden. Met die behoefte klopte Michiel van Harten van Mileuraad Zwolle bij de leerlingen van het Thorbecke Technasium aan. De leerlingen onderzochten aan welke eisen een goed waterspeeltoestel moest voldoen en onderzochten het park zelf. De toestellen moesten veilig en functioneel zijn en passen bij de uitstraling van De Nooterhof. De leerlingen maakten meerdere maquettes en adviesrapporten voor opdrachtgever Van Harten.

Maquettes

Op 16 en 18 juni presenteerden de leerlingen hun ideeën en maquettes. Van Harten was tevreden met het werk. “Het zijn mooie, praktische ideeën die echt in het park passen.” De maquettes zijn nog tot de zomervakantie te zien in het Earthship van de Nooterhof. De leerlingen zelf waren eveneens enthousiast over het project. “Het was hard werken en we waren blij toen het af was. We vonden het leuk dat je iets van te voren bedenkt en dat het dan zo wordt als je bedenkt en dat de opdrachtgever uiteindelijk ook enthousiast is”, aldus Lisa Bos leerling 1HA1.

Tuinen

De Nooterhof aan de Goertjesweg is al jaren een park voor iedereen die houdt van rust en groen. Voor kinderen is het een fijne plek om te spelen en de natuur te ontdekken. Het park bestaat uit een waterspeeltuin, een bijenstal, meerdere ecologisch beheerde tuinen, het bijzonder gebouwde Theehuis Earthship, en een klein amfitheater. Mogelijk wordt daar in de toekomst een van de door de leerlingen ontworpen waterspeeltoestellen aan toegevoegd.

Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 23 uur geleden