Afbeelding
PR

Erfgoed Sterren organiseert Kennissessie ‘Vakmensen Gezocht!’

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op 9 september organiseert Erfgoed Sterren bij het Oversticht in Zwolle een online Kennissessie ‘Vakmensen Gezocht!’. De sessie is bedoeld voor werkgevers in de erfgoedsector die meer willen weten over hoe je mensen boeit en bindt als werknemer. Sprekers zijn Stephan Corporaal, Lector Human Capital bij Saxion, Anne de Jonge, beleidsadviseur onderwijs en arbeidsmarkt bij Bouwend Nederland en Bas van Dongen van Talent Netwerk Nederland.

Voorkeuren en opvattingen over aantrekkelijk en modern werkgeverschap

Stephan Corporaal is lector Human Capital bij Saxion en TechYourFuture. Hij heeft de afgelopen tien jaar meer dan 3.000 (jonge) vakmensen gevolgd en hun voorkeuren en opvattingen over aantrekkelijk en modern werkgeverschap onderzocht. Dat onderzoek is -  samen met de vakmensen - vertaald in een aantal concrete aanbevelingen en tips om vakmensen te vinden, te binden en te ontwikkelen. Stephan zal de belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek samenvatten.

Boeien en binden van werknemers

Voor werkgevers, zeker in de erfgoedsector, is het van groot belang dat zij vakmensen weten te trekken en vast te houden. Maar hoe doe je dat? Wat is belangrijk en hoe leg je als werkgever de juiste focus? Het hart van het vak is de inhoud en de techniek, maar er is ook een menselijke kant. Anne de Jonge (foto) geeft je nieuw inzicht en inspiratie. 

Stage <Verbredings> Programma

Studenten krijgen tegenwoordig al tijdens hun studie verschillende interessante aanbiedingen van bedrijven en detacheringsbureaus. Een mooi salaris, traineeships, leaseauto’s. De verleidingen zijn groot, maar hoe zorg je ervoor dat je als student de juiste keuze maakt? Want ook voor je loopbaan geldt … een goed begin is het halve werk. Om studenten te helpen heeft Stichting Pioneering - in samenwerking met Talent Netwerk Nederland - het Stage <Verbredings> Programma ontwikkeld. Bas van Dongen laat zien hoe het programma studenten en stagebedrijven helpt zelf de juiste keuzes te maken. Bas is als HR Manager werkzaam geweest bij verschillende bedrijven binnen de bouw en industrie en sinds 2019 eigenaar van Talent Netwerk Nederland. Ook is hij werkzaam als Projectmanager voor Hogeschool Saxion.

Na afloop zitten de deelnemers vol kennis en inspiratie en hebben zij misschien zelf een plan dat kans maakt op de titel Erfgoed Ster 2021 in de categorie ‘Vakmensen Gezocht!’.

Aanmelden

Aanmelden voor een van deze Teams bijeenkomsten kan via erfgoedsterren@hetoversticht.nl o.v.v. ‘Erfgoed Sterren, Kennissessie Vakmensen Gezocht!’. Deelnemers ontvangen een link naar de bijeenkomst.