Afbeelding
Foto: Eigen foto

Tuinvereniging ‘Ons Genoegen’ viert 25-jarig jubileum

Algemeen

ZWOLLE - Tuinvereniging Ons Genoegen zat in 2020 25 jaar op de huidige locatie aan de Schellerbergweg in Zwolle-Zuid. Het zilveren jubileum was voor de leden reden om dit – uitgesteld door Corona - de afgelopen week uitgebreid te vieren.

Bert Gerner opende de driedaagse viering vorige week donderdag. Hij is al sinds 1977 lid en heeft als voorzitter destijds de overgang van de locatie aan de Marsweg naar de Schellerbergweg mede begeleid en kan hier nog menig anekdote over vertellen. Na de opening volgde een goed bezochte algemene ledenvergadering met daarna een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje in de grote feesttent op de parkeerplaats op het complex.

De buren en leden waren voor vrijdag uitgenodigd voor een historische fotoroute over het terrein. Hierbij werd gebruikgemaakt van de vele oude documenten over de geschiedenis van Ons Genoegen die in het Historisch Centrum Overijssel liggen opgeslagen. “Met de vaak bijzondere verhalen tussen de prachtige tuinen was dit een mooie en interessante (hernieuwde) kennismaking met elkaar en de buurt” meldt de jubilerende vereniging.

De leden en hun familieleden mochten op zaterdag aan de slag: ’s middags waren er workshops, waaronder ‘Koken uit de tuin’, ‘Onderhoud van het gereedschap’, ‘Snoeien van vruchtbomen’ en ‘Composteren kun je leren’. Als afsluiting volgde een Potluck-diner, waarvoor leden in de keuken hun beste beentje voor hadden gezet, veelal met ingrediënten van eigen oogst. Na de Corona-periode genoot iedereen weer van de gezamenlijke activiteiten, elkaars eten en de gezelligheid. In 2022 bestaat de vereniging tachtig jaar en is het opnieuw feest aan de Schellerbergweg.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30