Een appeltje voor de dorst.
Een appeltje voor de dorst.

Appeltjes voor de dorst en succes voor alle basisscholen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Het Strabrecht College in Geldrop en het Stedelijk College in Eindhoven hebben afgelopen week hun collega’s op de basisscholen in Eindhoven, Geldrop en omgeving een hart onder de riem gestoken. Op 150 basisscholen hebben zij appels uitgedeeld voor het hele team.

Een appeltje voor de dorst om hen te laten weten dat ze aan hun collega’s denken. Erna Brummel is opleidingsdirecteur van Het Stedelijk College, locatie Henegouwenlaan: “We zijn blij voor onze collega’s en hun leerlingen in het primair onderwijs dat de scholen 9 februari weer open gingen. Het is belangrijk dat kinderen fysieke lessen krijgen. Natuurlijk is het voor leerkrachten ook spannend vanwege alle corona beperkingen, maar wij denken aan hen en dat hebben we deze week gedaan door op iedere basisschool gezonde appels uit te delen.”

De appels werden met veel plezier en dankbaarheid ontvangen op de basisscholen. Hans Abels, directeur van het Strabrecht College in Geldrop: “Het weer maakte de uitdeelactie wat ingewikkeld, maar onze conciërges hebben hun best gedaan en hebben de kou getrotseerd. Eigenlijk zijn we wel wat jaloers op de basisscholen. Ook al zijn onze online lessen van goede kwaliteit, we missen onze leerlingen wel op ’t Strabrecht. Een school zonder leerlingen is eigenlijk geen school. We kijken dus uit naar de dag dat onze school zich weer zal vullen met alle leerlingen.”

Zuur

Docenten van het Stedelijk College Eindhoven en het Strabrecht College moeten zelf nog even door de zure appel heen bijten voordat zij hun eigen leerlingen weer op school kunnen begroeten, maar zoals Willy Evers, opleidingsdirecteur van het Stedelijk College locatie Oude Bossche Baan zegt: “We houden vol en begrijpen dat digitale lessen voor nu nodig zijn voor de veiligheid van iedereen. Gelukkig hebben we veelvuldig contact met onze leerlingen en zijn er ook een aantal op school.”

Het Stedelijk College Eindhoven en het Strabrecht College in Geldrop vallen samen met de International School Eindhoven onder één stichting waardoor zij samen sterk zijn in excellent onderwijs in een internationale toptechnologieregio.