Lilli, één van de geportretteerden: een vierde generatie.
Lilli, één van de geportretteerden: een vierde generatie. Foto: Roy van Veen

‘Ogen die Spreken’ is vanaf 8 oktober te zien in Park Eekhout

Algemeen

ZWOLLE – In Park Eekhout is vanaf vrijdag 8 oktober gedurende drie weken de fototentoonstelling ‘Ogen die Spreken’ te zien. De tentoonstelling vertelt via 24 intieme ontmoetingen in woord en beeld het verhaal van vier generaties Nederlanders en hun band met voormalig Nederlands-Indië.

De expositie biedt bezoekers een inkijkje in het leven van zo’n drie miljoen Nederlanders die een relatie hebben met die voormalige kolonie. “Dat zijn mensen waar veel mensen dagelijks mee te maken hebben”, volgens de organisatie. “We staan nooit stil bij hun achtergrond, zo normaal vinden we de warmte van die andere zon.”

Citaat

De portretten zijn één bij één meter groot. Ze zijn voorzien van een optimistisch persoonlijk citaat en een QR-code die men via de mobiele telefoon in woord en beeld meer vertelt over de achtergrond van de geportretteerde. De organisatie: “Het is een wandeling om nooit meer te vergeten. Onderwijs is de hoeksteen van iedere samenleving. Daarom maakt een inclusief onderwijspakket onderdeel uit van de tentoonstelling.”

In Park Eekhout is ook het Indië- en Nieuw-Guinea Monument te vinden. Zie voor meer informatie over de fototentoonstelling de website www.ogendiespreken.nl.

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen gisteren
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16