Nieuwe expositie Plankton in het Langhuis

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Herbert Alfonso bouwt van 2 oktober tot en met 5 december aan aan zijn tentoonstelling Plankton in het Langhuis aan de Goudsteeg 8. De galerie is elk weekend te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur. 

Plankton is een proces, een project dat zal blijven evolueren tot de finale. Kunstruimte het Langhuis wordt vanaf dag 1 langzaam maar zeker getransformeerd naar een filmisch en cryptisch decor, een decor wat een fysieke uiting is van wat er zich in het hoofd van Alfonso afspeelt.

Zaterdag 2 oktober gaat Plankton van start. Vanaf dan zullen er een aantal werken te zien zijn en gedurende de twee maanden die volgen, krijgen steeds meer en andere werken hun plek in de kunstruimte. Naast bestaand werk zal Herbert gedurende zijn residentie ook nieuw werk produceren.

Het werk van Herbert Alfonso is gebaseerd op een verzameling van documentatie en beeldende werken die hij de afgelopen vijftien jaar heeft verzameld. De bron voor deze tentoonstelling zijn zinnen, teksten en bladzijdes uit zijn collectie notitieboeken.

Het schrijfwerk wordt vertaald naar en gecombineerd met beeldende kunst, documentairefotografie, performance-art en videowerk. Groei en experiment staan voor Alfonso centraal in dit proces

De optelsom van alle inspiratie en gebruikte media moeten een beeld oproepen van de wereld binnen het hoofd van Alfonso, waar volgens hem een (fictieve) kunstenaar rond lijkt te dwalen.

Alfonso: “Zo wil ik uiteindelijk een unieke en innovatieve beleving vormgeven voor de bezoeker en tegelijkertijd een beeldend verhaal vertellen wat ik tot op heden alleen zelf in mijn hoofd heb mogen, nee, moeten ervaren gedurende het bizarre proces van een zelfrealisatie als maker in real life.”

De ultieme inkijk in zijn hoofd zal dus pas voltooid zijn aan het einde van het proces, in het weekend van 4 en 5 december.

De tentoonstelling zal nooit het zelfde blijven, daarom zal Herbert alles op Instagram vastleggen, er verslag van doen en een boeiend kijkje achter de schermen geven. Volg Herbert in zijn proces: https://www.instagram.com/bootsvongators/.

Herbert is een Zwolse filmmaker, fotograaf, grafisch ontwerper, beeldend kunstenaar en poëet. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Was beeldmaker voor de Zwolse hiphopformatie De Fakkelbrigade en collectief De Fakkelteitgroep. Voor de documentaire Blues & Blessing volgde hij met zijn camera zes jaar lang Typhoon. Herbert Alfonso toonde eerder werk bij Museum de Fundatie en werkte samen met Eastpack, Adidas, Reebok en verschillende kunstenaars en artiesten. Recent heeft hij een subsidie van het Filmfonds gekregen voor het maken van een korte film.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 13 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 18 uur geleden