Afbeelding
Foto: Jan Groot

Open repetitie operakoor La Mascotte

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Muziektheatervereniging La Mascotte uit Emmeloord houdt op zaterdag 25 september een open repetitie in Zwolse theaters locatie De Spiegel in Zwolle. 

De vereniging wil een dependance in de stad opstarten, nu de Zwolse Gina Maria van de Nederlandse Jeugd Musical School is aangetrokken als creatief producent. La Mascotte heeft al veertig jaar een operakoor in Emmeloord. 

In 2019 kwam het gelegenheids(regie)duo Eva Löbker en Gina Maria de gelederen versterken om met een andere kijk op opera een voorstelling te maken. Hier werd het zaadje geplant voor een dependance in Zwolle. 

Vanaf 25 september is het zover: La Mascotte start dan een projectkoor in Zwolle. Deelnemers staan vervolgens in maart (theater ’t Voorhuys in Emmeloord) en mei 2022 (theater Odeon) samen met de koorleden uit Emmeloord op de planken in een grote operaproductie. 

La Mascotte is voor (jong) talent al sinds jaar en dag een springplank naar de professionele operawereld. Hier wordt ook veel aandacht en tijd een besteed. De vereniging staat bekend om de jaarlijkse semiprofessionele productie, waarin professionals en amateurs meedoen. Dirigent Marion Bluthard, librettist Eva Löbker en de jonge regisseur en operazanger Jop van Gennip zorgen ervoor dat er een goed stuk komt in een eigentijdse uitvoering. La Mascotte heeft ook een eigen kostuum- en decorafdeling die volledig door vrijwilligers wordt gerund. 

Sinds 2019 zorgen studenten van Cibap Vakschool onder leiding van het artistieke team van La Mascotte voor de vormgeving van decor en kostuums.

Het artistiek team bestaat uit: Marion Bluthard (dirigent | enscenering), Eva Löbker (librettist | enscenering), Gina Maria (creatief producent | coördinator MBO decor, kostuum, dans), Jop van Gennip (regisseur), Fabian Wasterval (assistent dirigent) en Jan Groot (repetitor | concert begeleiding). Meer info op www.lamascotte.nl