Selectie van Oranje Zwart na afloop van een wedstrijd
Selectie van Oranje Zwart na afloop van een wedstrijd Foto: KV Oranje Zwart

KV Oranje Zwart promoveert naar de tweede klasse

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Het korfbalseizoen is door het coronavirus niet afgerond. En dat is jammer, want Oranje Zwart stond er op het veld goed voor en promotie naar de tweede klasse gloorde aan de horizon.

“Het is jammer dat we met het goede spel niet directe promotie naar de tweede klasse hebben kunnen afdwingen door het vroegtijdige einde van het seizoen. We hebben een goede selectie met een goede mix van jonge talenten en ervaren spelers”, zegt Coen Klappe, hoofdtrainer van Oranje Zwart. Toch gaat Oranje Zwart zowel in de zaal als op het veld gewoon tweede klasse spelen. De KNKV heeft Oranje Zwart bovenaan op de lijst gezet voor promotie naar de tweede klasse voor het veldseizoen. De KNKV heeft inmiddels bevestigd dat promotie een feit is. “We zijn blij dat we met deze selectie de uitdaging in de tweede klasse kunnen aangaan en kijken uit naar het nieuwe seizoen dat in september gaat beginnen”, zegt Harry Dreuning, teammanager. 

De ambitie is om de komende jaren een stabiele tweedeklasser te zijn, dan wel in de mogelijkheid te komen om mee te doen in de top van deze klasse. “Deze ambitie willen we bereiken met een brede selectie”, zegt Klappe. We zijn dus op zoek naar korfballers die een nieuwe uitdaging aan willen gaan en onderdeel willen zijn van deze ambitie. “Daarnaast hechten wij ook aan gezelligheid”, aldus Dreuning. Oranje Zwart gelooft erin dat prestatie en plezier hand in hand gaan. Als lid van Oranje Zwart ben je bijvoorbeeld ook verzekerd van leuke en onvergetelijke activiteiten naast het korfballen. 

Kijk voor meer info op de verenigingssite van de Zwolse Korfbalvereniging Oranje Zwart: www.oranje-zwart.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.